خبرگزاری راسک: «کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان» میگوید که جامعهی جهانی باید به صدای زنان معترض گوش دهد و به خواستههای فعالان زن که در «مبارزهای مرگ و زندگی» به اثر اعتصاب غذایی هستند، توجه کند.
کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان روز دوشنبه، ۲۰ شهریور/سنبله در اعلامیهای درباره اعتصاب زنان کشور نوشتهاست که مدافعان حقوق بشر خواستار به رسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی و تعقیب جنسیتی به عنوان «جنایتهای جنگی» و آغاز تحقیقات فوری در مورد این دو «جنایت رایج» در افغانستان هستند.
این کمیته تصریح کرده که از ترور و خودکشی در میان زنان جوان در داخل و خارج از افغانستان نگران است.
در اعلامیه این نهاد آمدهاست: «ناامیدی و رنج زنان افغانستان زیر رژیم واقعی طالبان برای جمعیت زنان و دختران بیگناهی که بهطور کامل از حقوق اساسی و حقوق اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مدنی و سیاسی شان محروم هستند، غیرقابل تحمل شدهاست.»
از سوی دیگر، کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان در واکنش به سپریشدن چندین ماه از بازداشت رسول پارسی، استاد دانشگاه و نویسنده از سوی گروه طالبان گفته که وی مستحق آزاد زیستن است.
به گفتهی این نهاد، پارسی اکنون در یکی از «زندانهای مخوف» گروه طالبان به سر میبرد و وضعیت صحی خوبی ندارد.
این در حالی است که تمنا زریاب پریانی، دختر اهل افغانستان با شماری دیگر از فعالان زن ۱۱ روز پیش اعتصاب غذایی ۱۲روزه خود را بهدلیل بیتوجهی جهان به وضعیت زنان کشور آغاز کردهاند.
گفتنی است که رسول پارسی اواخر زمستان سال گذشته از سوی نیروهای گروه طالبان بدون ارایه دلیل در کابل بازداشت شد.
بازداشت او واکنشهای زیادی را به همراه داشت؛ اما تا کنون گروه طالبان به خواست هیچ یک از نهادهای بینالمللی برای آزادی او پاسخ مثبت ندادهاست.