خبرگزاری راسک: آنتونی بلینکن، وزیر خارجهی ایالات متحده امریکا در گفتوگو با شبکهی خبری «سیانان» بار دیگر از تصمیم خروج از افغانستان دفاع کرده و گفتهاست نسلی دیگری از امریکاییها به افغانستان نخواهد رفت تا مانند ۲۰ سال پسین در آنجا بجنگد و بمیرد.
بلینکن در این گفتوگو تاکید کردهاست که ادارهی جو بایدن به طولانیترین جنگ ایالات متحده امریکا پایان دادهاست و حالا هم «همه ابعاد روند خروج را دقیق بررسی میکند، تا همه چیز خوب به پیش برود.»
جو بایدن چهارمین رییس جمهوری ایالات متحده بود که جنگ افغانستان را به میراث گرفتهبود؛ اما حالا وزیر خارجهی ایالات متحده میگوید که او به طولانیترین جنگ امریکا نقطه پایان گذاشت.
بلینکن گفتهاست که اداره بایدن همه تصمیمهای روند خروج را دقیق زیر بررسی دارد، تا وضعیت درست به پیش برود.
او تاکید کرد: «ما کار درستی را انجام دادیم، ما از روی اطمینان به همه چیز، تمام جنبههای تصمیمهای را که گرفتیم، با دقت بررسی خواهیم کرد؛ تا مطمین شویم همه چیز خوب به پیش میرود، تا همه کسانیکه دخیل بودند احساس کنند که در قبال قربانی عزیزانشان، عدالت مناسب رعایت شدهاست.
این در حالی است که مایکل مککال، رییس کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا در گفتوگوی جداگانه با شبکهی خبری «سیانان» گفتهاست که شماری از مقامهای کنونی و پیشین اداره بایدن را برای پاسخگویی درباره روند خروج از افغانستان فرا میخواند.
مککال گفت: «من میخواهم با جن ساکی که پیامهای از کاخ سفید ارایه میکرد که متفاوت از آنچه در محل بود که اتفاق میافتاد. با جان کربی که گفتهاست هیچ جنگافزاری (در افغانستان) جا گذاشته نشده که احمقانه است، صحبت کنم. میدانید که به ارزش ۷ میلیارد دالر جنگافزار که میتوانم نوعیت و پول آن را به شما نشان بدهم (در افغانستان) به جا گذاشته شدهاست. با ند پرایس از وزارت خارجه که سخنان گوناگون گفتهاست. ما نامههایی به آنان فرستادهایم تا وضاحت بدهند.»
با خروج ایالات متحده امریکا از افغانستان، در اگست ۲۰۲۱ میلادی گروه طالبان دوباره بر افغانستان تسلط پیدا کردند و بربنیاد گزارشهای شماری از نهادهای جهانی به شمول دیدبان جهانی حقوق بشر، در این دو سال پسین مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران و اقلیتهای مذهبی از رهگذر حقوقبشری و اقتصادی روزهای دشواری را سپری میکنند.
بیست و دو سال پیش از امروز یعنی در یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱ میلادی مهاجمان القاعده برجهای مرکز تجارت جهانی در شهر نیویارک ایالات متحده امریکا را هدف قرار دادند. پس از این حمله ایالات متحده برای سرکوب القاعده و گروه طالبان وارد طولانیترین جنگ تاریخاش شد و پس از دو دهه حضور در افغانستان با بستن پیمان با گروه طالبان افغانستان را ترک کرد.