خبرگزاری راسک: اعتصاب غذایی معترضان زن اهل افغانستان پس از ۱۲ روز در کشور آلمان پایان یافت و آنان میگویند که دولتهای حامی حقوق بشر مایل نیستند که به تعهدهای حقوق بشری شان پابند باشند و جدیتری علیه گروه طالبان اقدام کنند.
این معترضان روز سهشنبه، ۲۱ شهریور/سنبله با نشر اعلامیهای از پایان اعتصاب غذایی خود خبر داده و افزودهاند که دولتها به بهانه این که شکل «آپارتاید جنسیتی» در قانونهای بینالمللی روشن نشدهاست از به رسمیتشناسی آن در افغانستان خودداری میکنند.
به گفتهی آنان، وزارت امور خارجه آلمان آپارتاید جنسیتی را در افغانستان بر اساس رسم و روال اداری و حقوقی خود به رسمیت بشناسد و در هماهنگی و همکاری با دیگر دولتها مساله آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به سازمان ملل متحد ارجاع دهد.
این زنان تصریح کردهاند که وزارت خارجهی ایالات متحده امریکا نیز میتواند فارغ از بیانیههای تشریفاتی در حمایت از زنان افغانستان تلاشهای واقعی را برای به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان آغاز کند.
گفتنی است که تمنا زریاب پریانی، دختر اهل افغانستان با شماری دیگر از فعالان زن ۱۲ روز پیش اعتصاب غذایی ۱۲ روزه خود را بهدلیل بیتوجهی جهان به وضعیت زنان کشور آغاز کردهاند.
آنان خواستار به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدهاند.
فعالان و جنبشهای گوناگون مدافع حقوق زنان از این اقدام ستایش کردند و حمایت خود را از این زنان اعلام کردند.
پیش از این «کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان» گفتهبود که جامعهی جهانی باید به صدای زنان معترض گوش دهد و به خواستههای فعالان زن که در «مبارزهای مرگ و زندگی» به اثر اعتصاب غذایی هستند، توجه کند.
کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان دیروز (دوشنبه، ۲۰ شهریور/سنبله) در اعلامیهای نوشتهبود که مدافعان حقوق بشر خواستار به رسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی و تعقیب جنسیتی به عنوان «جنایتهای جنگی» و آغاز تحقیقات فوری در مورد این دو «جنایت رایج» در افغانستان هستند.
این کمیته تصریح کردهبود که از ترور و خودکشی زنان جوان در داخل و خارج از افغانستان نگران است.