خبرگزاری راسک: سازمان غیردولتی کاهش آسیب بینالمللی «اچآرآی» با نشر گزارشی میگوید که امریکا و اروپا در راستای سیاستهای مبارزه با مواد مخدر، پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، به این گروه کمک مالی کردهاند.
روزنامه گاردین با استناد به گزارش این نهاد نوشتهاست که در سال ۲۰۲۱ میلادی ۹۲ کشور جهان از سوی امریکا و اتحادیهی اروپا برای اداره مواد مخدر کمک مالی دریافت کردهاند.
بر اساس این گزارش، یکی از این کشورها افغانستان است که پس از تسلط گروه طالبان، برای «آموزش پولیس مبارزه با مواد مخدر» کمک مالی دریافت کردهاست.
در این گزارش آمدهاست که امریکا و اتحادیهی اروپا در سال ۲۰۲۱ میلادی، از برنامهها و سیاستهای اداره مواد مخدر بیشتر از برنامههای بشردوستانهای چون تغذیهی کودکان در مکتبها یا حقوق کارگران حمایت مالی کردهاند.
آمارهای این گزارش نشان میدهد که امریکا و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ میلادی ۳۲۳ میلیون دالر را به حمایت از سیاستهای اداره مواد مخدر در سطح جهان هزینه کردهاند و تنها ۱۹۸ میلیون دالر را صرف برنامههایی در راستای تغذیهی کودکان در مکتبها یا حمایت از حقوق کارگران کردهاند.
نهاد «کاهش آسیب بینالمللی» با تجزیه و تحلیل دادههای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (اوایسیدی) دریافتهاست که در یکدههی گذشته حدود یک میلیارد دالر از کمکها به کشورهای جهان، در راستای حمایت از سیاستهای اداره مواد مخدر صورت گرفتهاست که در بسیاری از کشورها به نقض حقوق بشر دامن زدهاست.
بر اساس گزارش این نهاد، ادارهی جو بایدن، رییسجمهور کنونی امریکا کمکها برای اداره مواد مخدر را از ۳۱ میلیون دالر در سال ۲۰۲۰ به ۳۰۹ میلیون دالر در سال ۲۰۲۱ میلادی افزایش داده و بخشی از این پول برای آموزش پولیس و واحدهای ویژهی مبارزه با مواد مخدر در کشورهای ویتنام و هندوراس مصرف شدهاست که متهم به دستگیری و قتلهای خودسرانه هستند.
این نهاد از کشورها خواسته است که تامین مالی سیاست تنبیهی اداره مواد مخدر را متوقف کنند و این نوع حمایت مالی را به عنوان «کمک» شمار نکنند.
ولتر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز امسال خواستار پایاندادن به «جنگ علیه مواد مخدر» شده و گفتهبود که برنامههایی در این راستا، منجر به کاهش تولید مواد مخدر نشده و در برعکس منجر به دستگیری و قتلهای خودسرانه از سوی مقامهای دولتی شدهاست.
گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان همواره ادعا کرده که میزان کشت و تولید مواد مخدر به صورت چشمگیر کاهش یافتهاست.
اما بهتازگی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گزارش دادهاست که پس از منع کشت تریاک از سوی گروه طالبان، قاچاق متاآمفتامین در افغانستان به سرعت در حال افزایش است.