خبرگزاری راسک: تحقیقات اخیر دانشگاه کالیفرنیای جنوبی حاکی از آنست که نشستن روزانه باعث افزایش خطر ابتلا به زوال عقل برای انسانها به ویژه افراد مسن میگردد.
محققان این دانشگاه با همکاری دانشگاه آریزونا در ایالاتمتحده، ارتباطی بین رفتار کم تحرک طولانیمدت و خطر بیشتر ابتلا به زوال عقل در بزرگسالان ۶۰ سال به بالا کشف کردند.
کارشناسان دریافتند که این خطر در افراد مسن که بیش از ۱۰ ساعت در روز بیتحرک هستند، تشدید میشود. این رقم نزدیک به میانگین زمان بیتحرکی یک آمریکایی با حدود ۹.۵ ساعت در روز است.
بسیاری از ما با توصیههای رایج برای قطع نشستن طولانیمدت با بلندشدن هر ۳۰ دقیقه یا بیشتر برای ایستادن یا راهرفتن آشنا هستیم.
محققان کشف کردند که خطر زوال عقل پس از ۱۰ ساعت بیتحرکی روزانه، به سرعت شروع به افزایش میکند.
یکی از محققان گفته: این نتایج نشان میدهد که کل زمان بیتحرکی، صرف نظر از نحوه انباشتهشدن زمان بیتحرکی میتواند باعث ارتباط بین رفتار بیتحرک و خطر زوال عقل شود.
مطالعهی حاضر بر اساس نتایج تحقیقات قبلی به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه فعالیتهای بیتحرکی خاص، مانند تماشای تلویزیون، ممکن است بر خطر زوال عقل بیش از دیگران تاثیر بگذارد، گسترش مییابد.
قبل از این نیز محققان در تحقیقاتی دریافتند بیتحرکی شاخص بسیار مهمی در کوچکشدن لوب قدامی میانی مغز است که فعالیت فیزیکی حتی به میزان زیاد برای تعدیل تاثیرات مضر نشستن برای طولانی مدت ناکافی خواهد بود.
کوچکشدن لوب قدامی میانی مغز عامل پیشرو در زوال شناختی و دمانس در افراد میانسال و مسن خواهد بود.
محققان تاکید میکنند کاهش زندگی بیتحرک میتواند راهکاری برای بهبود سلامت مغز در افرادی باشد که در معرض ریسک بیماری آلزایمر هستند.