خبرگزاری راسک: گزارش جدید برنامه جهانی غذا (دبلیوافپی) نشان میدهد که ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در افغانستان از ماه می تا اکتوبر سال روان میلادی در ناامنی شدید غذایی قرار داشتهاند.
بربنیاد یافتههای این گزارش، ۴ میلیون تن به شمول کودکان زیر پنج سال با سوتغذی شدید روبهرو هستند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در گزارش تازهی خود سطح ناامنی غذایی در افغانستان را طبقهبندی کردهاست.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در افغانستان در سطح چهارم ناامنی غذایی قرار دارند.
بربنیاد آمارهای برنامه جهانی غذا در افغانستان، ۴ میلیون تن به شمول ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کودک زیر پنج سال با سوتغذی شدید روبهرو هستند.
برنامه جهانی غذا در بخشی از گزارش خود هشدار دادهاست که اگر کمکها به موقع و پیش از فرا رسیدن زمستان به بخشهای دشوارگذر افغانستان نرسد، احتمال دارد باشندگان این بخشها به قحطی دچار شوند.
در این گزارش آمدهاست: «کمکهای غذایی به گروههای سطح ۳ و ۴ که ممکن است به علت آبوهوای زمستان در بخشهای دشوارگذر قطع شود، اولویت اصلی است. احتمال قحطی در صورت عدم کمک به موقع و کافی وجود دارد. اگر برنامه جهانی غذا در جریان چند هفتهی آینده بودجه دریافت نکند، نمیتواند کمبود را در ماه نوامبر پر کند.»
برنامه جهانی غذا کاهش فعالیتهای اقتصادی و به دلیل خشکسالی به ویژه در استانهای شمال افغانستان را مهمترین علت افزایش شمار نیازمندان میداند.
پیش از این، برنامه جهانی غذا در سال ۲۰۲۳ میلادی شمار دریافتکنندگان کمکها را از ۱۳ میلیون تن به ۳ میلیون تن در افغانستان کاهش داد.
این در حالی است که برنامه جهانی غذا پس از کاهش بودجهاش، در باره وضعیت افغانستان گزارشهای بیشتر نشر میکند.