خبرگزاری راسک: دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) میگوید که طی هفت ماه اول سال روان میلادی، به ۲۲.۶ میلیون تن در افغانستان کمک شدهاست.
اوچا روز یکشنبه، ۲ مهر/میزان با نشر پیامی در شبکهی ایکس نوشته که این کمکها از ماه جنوری تا جولای سال روان میلادی صورت گرفتهاست.
به گفتهی این نهاد، این کمکها به ۹.۷ میلیون تن برای فعالیتهای صحی، ۳.۵ میلیون کودک و زن باردار، ۶.۸ میلیون تن برای آب آشامیدنی، دو میلیون کودک بهمنظور آموزش، ۴۱۳ هزار تن برای سرپناه اضطراری و وسایل خانه و ۱.۸ میلیون تن برای محافظت صورت گرفتهاست.
اوچا تصریح کردهاست که ۸۵۰ میلیون دالر بودجه این کمکها از سال ۲۰۲۲ میلادی منتقل شدهبود که با بودجه سال ۲۰۲۳ میلادی تکمیل شد.
این در حالی است که برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد اعلام کرد که افغانستان در حال حاضر یکی از ۱۰ کشور جهان با بیش از یک میلیون تن در سطح اضطراری گرسنگی است.
این نهاد گفتهاست که سودان، افغانستان و جمهوری کونگو سه کشوری هستند که با جمعیت بیشتری افرادی در سطح گرسنگی اضطراری نسبت به دیگر کشورهای جهان قرار دارند.
از سوی دیگر، گزارش جدید برنامه جهانی غذا (دبلیوافپی) نشان میدهد که ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در افغانستان از ماه می تا اکتوبر سال روان میلادی در ناامنی شدید غذایی قرار داشتهاند.
بربنیاد یافتههای این گزارش، ۴ میلیون تن به شمول کودکان زیر پنج سال با سوتغذی شدید روبهرو هستند.
پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، وضع اقتصادی کشور که بیثبات بود، رو به وخامت رفت و بیکار و فقر به شدت افزایش یافت.