خبرگزاری راسک: گروه طالبان قیمت هر میل سلاح « امفور» را ۴۵۰ هزار کلدار و هر میل سلاح« ام ۲۱» آمریکایی را که ویژهی قطعات خاص وزارت دفاع ملی دولت پیشین افغانستان بود ۷۵۰ هزار کلدار پاکستانی در مغازههای خویش در شهرهای کویته و پشاور پاکستان تعیین کرده بهفروش میرسانند.
در حالیکه در دوسال سلطهی گروه طالبان بر افغانستان بارها مقامات آمریکایی و نظامیان ارشد دولت پیشین افغانستان از فروش سلاحهای برجامانده از نیروهای آمریکایی و نظامیان دولت پیشین افغانستان توسط گروه طالبان به پاکستان انتقاد کرده و آن را خیانت ملی به دارایی عامهی مردم افغانستان خواندهاند اطلاعات اینگزارش که بهگونهی اجمالی روند قاچاق، فروش و انتقال سلاح و تجهیزات نظامی نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان را در دو سال سلطهی گروه طالبان برکشور در داخل و بیرون از افغانستان مورد تحقیق قرار دادهاست، نشان میدهد که مقامات بلندپایهی گروه طالبان در درهی آدمخیل پشاور و کویتهی پاکستان فروشگاههای سلاح داشته و برای شمار دیگر از فروشگاهها پاکستانی، این گروه از افغانستان سلاح و تجهیزات نظامی انتقال میدهند.
براساس اطلاعات این گزارش در درهی آدمخیل و شهرکویته، بیشتر فروشگاهها، سلاحهای آمریکایی برجامانده در افغانستان را بهفروش رسانیده و قیمت این سلاحها از چهارصدوپنجاه هزار کلدار پاکستانی شروع و تا هفتصدوپنجاه هزار کلدار پاکستانی بهفروش گذاشته شدهاند.
فروشندگان این سلاحها و تجهیزات نظامی دولت پیشین افغانستان در پاکستان که افغان بوده وعضو خانوادههای مقامات گروه طالبان استند گفتهاند، سلاحها و مهمات آمریکایی مانند گلوله، دوربینهای شببین و لباسهای زرهی در این بازار از افغانستان برای فروش آورده میشوند.
این فروشندگان همچنان گفتهاند، بخشی از این سلاحها توسط اعضای گروه طالبان برای فروش به آنجا آورده شده و یک بخش دیگر آنرا از سربازان دولت پیشین افغانستان به قیمت ناچیز در افغانستان خریداری نموده پس از انتقال به پاکستان بهفروش میرسانند.
در همین حال شمار دیگر از این فروشندگان سلاحهای نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان میگویند: « فروش سلاح و تجهیزات نظامیان پیشین افغانستانی در پاکستان یک تجارت زنجیرهای است که سلاحها از مسیرهای صعبالعبور از افغانستان به پاکستان آورده میشوند و در اینجا بازار گرمی دارند.»
این فروشندگان همچنان گفتهاند، پس از سلطهی گروه طالبان در افغانستان، فروشگاههای سلاح در درهی آدمخیل و کویته به محلات خاص و مزدحم خرید و فروش سلاحهای آمریکایی و نیروهای دولت پیشین افغانستان مبدل شده، بهشمول پاکستانیان و طالبان آنکشور، این سلاحها مشتریانی فراونی از کشورهای سوریه و اردُن نیز دارند.
بازار انتقال سلاح و تجهیزات نظامی برجامانده از آمریکا و نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان در حالی در پاکستان پس از سلطهی گروه طالبان رونق یافتهاست که پیش از این کانگرس ایالات متحدهی آمریکا و سیاستگران آنکشور، گروه طالبان را پس از آمریکا دومین فروشندهی سلاحهای آمریکایی در جهان خوانده و گفتهاند، مقامات گروه طالبان با فروش اسلحه و جنگافزار نیروهای دولت پیشین برای خود ثروتاندوزی میکنند.
دونالدترامپ رییس جمهور پیشین آمریکا اخیرا گفته بود ۷۰۰ هزار جنگافزار به ارزش ۸۵ میلیارد دالر آمریکایی در افغانستان به دست گروه طالبان افتاده که این گروه تنها به چهل هزار آن ضرورت داشته و بقیهی آنها را فروخته ثروتاندوزی میکنند.
پیش از این سیاستگران افغانستانی و نظامیان دولت پیشن همچنان از فروش سلاح و تجهیزات نظامیان دولت پیشین افغانستان توسط گروه طالبان ابراز نگرانی نموده و گفته بودند، رهبران این گروه با فروش سلاح به پاکستان ثروتمند شدهاند.
در ماههای نخست سال جاری خورشیدی روزنامهی پاکستانی دان با نشر گزارشی از زبان مقامات دولت پاکستان گفته بود که پاکستان سلاحهای بهجامانده از ارتش آمریکا در افغانستان را میخرد تا بهدست تحریک طالبان پاکستانی و دیگر گروههای تروریستی قرار نگیرند.
این روزنامه همچنان گفته بود که گروه طالبان در افغانستان به پول نیاز دارند و پاکستان هرکاری که لازم باشد برای خرید این سلاحها انجام میدهد.
در همین حال یک مقام نظامی ارتش اسراییل نیز با اشاره به فروش سلاحهای برجامانده از آمریکا و ارتش پیشین کشور توسط گروه طالبان گفتهاست، سلاحهای خفیفهی برجامانده از نیروهای آمریکایی و ارتش پیشین افغانستان پس از فروش به دست فلسطینیها در نوار غزه افتادهاند.
آگاهان نظامی، سقوط دولت پیشین افغانستان و متلاشیکردن نیروهای امنیتی کشور را که در سالهای اخیر با پیشرفتهترین آموزشهای نظامی در بخشهای گوناگون مجهز شده بودند، آرمان دیرینهی پاکستان خوانده و گفتهاند پس از متلاشیکردن این نیروها، پاکستان در تلاش است تا از یک سو به سلاحهای خفیفهی آمریکایی موجود در افغانستان در مقابل پرداخت پول ناچیز به گروه طالبان دست پیدا کند و از سوی دیگر افغانستان را در آینده نیز از نعمت یک ارتش مجهز با امکانات نظامی پیشرفته محروم کند.
احسانالله حیدری ژنرال ارتش پیشین افغانستان به راسک گفتهاست، پاکستان در گذشته نیز چشم دزدانه به سرمایهی ملی مردم افغانستان و تجهیزات نظامی برجامانده از روسها داشته و بهشمول سلاح و تجهیزات نظامی آثار فرهنگی و تاریخی کشور را نیز به پاکستان انتقال داده بود و در حال حاضر نیز این کشور بار دیگر به اتخاذ به آن سیاست یکبار دیگر دارایی مردم افغانستان را توسط گروه طالبان از کشور غارت نموده و به پاکستان انتقال میدهد.
گروه طالبان در حالی پس از سلطهی شان سلاحها و تجهیزات نظامی دولت پیشین افغانستان را در کویته و پشاور لیلام کردهاند که در نظام پیشین افغانستان میان نظام کشور سلاح و وطن حیثیت ناموس را داشته و آنان تا آخرین رمق حیات برای حفاظت و دفاع از آن ایستادگی میکردند.