خبرگزاری راسک: در ادامهی سرقت سلاح، پول و تجهیزات نظامی دولت پیشین افغانستان در ادارات گروه طالبان، منابع محلی گفتهاند مقامات این گروه ۲۳۰ کیلوگرام موادمخدر را از مقر فرماندهی استان غور دزدی نموده و بهجای آن در خریطههای این مواد، آرد و شکر انداختهاند. بهگفتهی منابع، این مقدار مواد سرقتشده مشمول تریاک و اِفِدرا میشود که این گروه از قاچاقچیان و کشاورزان روستاهای استان غور جمعآوری و ضبطکرده بودند.
بهگفتهی منابع محلی این مقدار موادمخدر توسط افراد گروه طالبان از قاچاقچیان و فروشندگان در شهرستانهای چارسده، تولک و مرکز شهر فیروزکوه، جمعآوری و ضبطشده بود که ارزش آن به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار پول رایج در افغانستان، میرسید. بهگفتهی منابع، موادمخدر سرقتشده که در گدامهای فرماندهی امنیهی گروه طالبان در این استان نگهداری میشد، شب نهم مهر/میزان، از سوی مقامات این فرماندهی دزدیشده و بهجای آن اشیای دیگری مانند شکر و آرد را در گدام گذاشته بودند.
بهگفتهی منابع، مدیر تحقیق جنایی این استان با یک همکار دیگرش به اسم حاجی ناصرهلمندی بهسرقت این مقدار موادمخدر در این استان متهم شدهاند. بهگفتهی منابع، جابهجایی ماهرانهی آرد و شکر بهجای موادمخدر دزدیشده بههدف فریب مردم مبنی بر سوزاندن این مواد صورت گرفته و این گروه با آتشزدن خریطههایی آرد و شکر بهنام موادمخدر میخواستند مردم را فریب داده و مواد ضبطشده را دوباره بهفروش برسانند.
گروه طالبان در ۲۰ سال جنگ آنان با نیروهای امنیتی افغانستان، از طریق کشت و قاچاق موادمخدر بهصورت سالانه حدود ۴۰۰ میلیون دالر از این مجرا درآمد داشته و بخشی از نیازهای جنگیشان را تامین میکردند، اما پس از سلطهی این گروه بر افغانستان آنان ادعا کردهاند که علیه کشت، قاچاق و مصرف موادمخدر مبارزه میکنند. ملاهبتالله رهبر مخفی منسوب به این گروه، در اپریل ۲۰۲۲ میلادی با صدور فرمانی کشت، قاچاق و مصرف موادمخدر را ممنوع اعلام کرد و بهنهادهای امنیتی این گروه دستور داد که با تمام توان مانع کشت و قاچاق موادمخدر شوند، اما فرمان او نه تنها عملی نشد بلکه کشت و قاچاق موادمخدر در کنار قاچاق سلاح و آثار تاریخی افغانستان افزایش نیز یافتهاست.
از سوی دیگر گزارشهای نشرشده در خصوص موادمخدر در افغانستان از سوی نهادهای ناظر برکشور از جمله هیات معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما)، نشان میدهد که برخلاف ادعای گروه طالبان، کشت، تولید و قاچاق موادمخدر همچنان در کشور ادامه دارد. پیش از این کشورهای همسایهی افغانستان از وضعیت مردم این کشور زیر سلطهی گروه طالبان و نیز از تبدیلشدن افغانستان به لانهی امن تروریستان منطقهای و جهانی ابراز نگرانی کرده و از قاچاق موادمخدر افغانستان به کشورهایشان هشدارداده بودند.
اخیراً امامعلی رحمان، رییسجمهور تاجیکستان، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با نگرانی از قاچاق و تولید موادمخدر در کشورش گفتهبود که قاچاق موادمخدر از افغانستان بهآسیای میانه افزایش یافتهاست.
منابع محلی در حالی سرقت ۲۳۰ کیلوگرام موادمخدر را از مقر فرماندهی امنیهی استان غور توسط اعضای گروه طالبان با رسانهها شریک ساختهاند که پیش از این شماری از مقامات این گروه، پول و تجهزات نظامی برجامانده از دولت پیشین افغانستان را همچنان سرقت نموده و بهپاکستان قاچاق کردهاند.
در تازهترین مورد، هفتهی گذشته منابع در استان ننگرهار بهرسانهها گفتهاند که یک کارمند ریاست احصاییه و معلومات گروه طالبان در این استان در همکاری با مولوی نظرمحمد حامد، رییس احصاییه و معلومات ننگرهار مبلغ ۲۲ میلیون پول رایج در افغانستان را از این اداره دزدیده و سپس بهپاکستان فرار کردهاست.
پیش از این اطلاعات یک گزارش تحقیقی خبرگزاری راسک نیز نشانداده بود که گروه طالبان پس از سلطه بر افغانستان در شهرهای پشاور و کویتهی پاکستان فروشگاههای سلاح آمریکایی برجامانده از ارتش دولت پیشین و نیروهای آمریکایی داشته که این سلاحها را از ادارات دولتی و نظامی خویش گردآوری و پس از انتقال بهپاکستان بهفروش میرسانند.