خبرگزاری راسک: رسانهی هلث دینیوز گزارش داده یک مطالعهی جدید نشان میدهد، که خواب کمتر از پنج ساعت در شب ممکناست خطر ابتلاء به علایم افسردگی را در افراد افزایش دهد.
«اودسا همیلتون»، نویسندهی اصلی این گزارش از دانشگاه کالج لندن، گفته: «با استفاده از استعداد ژنتیکی ابتلاء به افسردگی، ما تشخیص دادیم که خواب احتمالاً مقدم بر علایم افسردگی است، نه برعکس.»
سبک خواب و افسردگی تا حدی از نسلی به نسل دیگر به ارث میرسد. مطالعات قبلی بر روی دوقلوها نشان دادهاند که افسردگی حدود ۳۵٪ ژنتیکیاست. در این مطالعهی جدید، محققان دادههای ژنتیکی و سلامت بیش از ۷۰۰۰ نفر را که میانگین سنی ۶۵ سال داشتند را تجزیه و تحلیل کردهاند.
محققان به این نتیجه رسیدهاند، افرادی که استعداد ژنتیکی قویتری برای خواب کوتاه دارند، احتمال بیشتری برای ابتلاء به علایم افسردگی طی چهار تا ۱۲ سال بعد دارند. در همین حال، افرادی که استعداد ژنتیکی بیشتری برای افسردگی داشتند، احتمال کم خوابی بیشتری نداشتند.
محققان استعداد ژنتیکی را در میان شرکتکنندگان با استفاده از یافتههای مطالعات قبلی مرتبط با ژنوم ارزیابی کردند در افراد مورد مطالعه هزاران نوع ژنتیکی شناسایی شد که با احتمال بالاتر ابتلاء به افسردگی و خواب کوتاه یا طولانی مرتبط بودند. پژوهشگران همچنین میخواستند مطمین شوند که نتایج آنها قطعی است، بنابراین آنها به بررسی ارتباط غیر ژنتیکی بین علایم افسردگی و مدت خواب پرداختند.
یافتههای آنان نشان داده افرادی که پنج ساعت یا کمتر میخوابند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض علایم افسردگی بودند. افراد مبتلا به علایم افسردگی یک سوم بیشتر از کمخوابی رنج میبرند.
جالب اینجاست که خواب طولانی و بیش از ۹ ساعت در شب با بروز علایم افسردگی نیز مرتبط است. احتمال بروز علایم افسردگی در افرادی که طولانی میخوابیدند ۱.۵ برابر بیشتر از افرادی بود که به طور متوسط ۷ ساعت میخوابیدند. با این حال، بر اساس این گزارش، علایم افسردگی با خواب طولانیتر ارتباطی کمتری دارد.