خبرگزاری راسک: در میان مهاجران غیرقانونی که قراراست به گونهی اجباری از ایران و پاکستان اخراج شوند، افغانستانیهای هم شاملاند که در نظام پیشین جمهوریت در صفوف نیروهای امنیتی وظیفه اجرا کردهاند.
آنان میگویند که به نیت گرفتن پناهندگی به این کشورها آمدهاند و اگر دوباره به افغانستان فرستاده شوند، با تهدیدات امنیتی روبهرو خواهند شد.
یکی از سربازانی که در صفوف نیروهای اردوی ملی نظام جمهوریت وظیفه داشت و حالا به پاکستان مهاجرشده، مشروط به حفظ هویتش میگوید: «من یک نظامی نظام گذشتهی افغانستان استم و در آنجا احساس خطر میکردم، به پاکستان آمدم، اینجا هم خود را مصوون احساس نمیکنم، مدت ویزهی من به پایان رسیدهاست، اگر مرا دوباره به افغانستان بفرستد، جان من در آنجا باخطر مواجه شده و در آنجا صد در صد تحت تعقیب هستم.»
نگرانی نظامیان حکومت پیشین درحالی مطرح میشود که دفتر معاونت سازمان ملل متحد در گزارش اخیر خود که به تاریخ( ۲۶ سنبله/ شهریور) نشر شد، گفته بود که از آگست سال ۲۰۲۱ تا ۳۰ ماه جون سال ۲۰۲۳ میلادی گروه طالبان بیش از ۸۰۰ مورد نقض حقوق بشری علیه نظامیان پیشین جمهوریت انجام دادهاند.
هم چنان بربنیاد گزارشها، گروه طالبان در اقدامات متعدد انتقامجویانه در استانهای مختلف کشور، نظامیان حکومت پیشین را بازداشت و در زندانهای شان از شکنجههای بیرحمانه در مقابل آنان کار گرفته و در بعضی موارد افراد زیر شکنجهی این گروه جان دادهاند.
در عین حال، باید ذکر کرد که پیشتر عفو بینالملل طی یک گزارش در بارهی افغانستان گفته بود که گروه طالبان با قتلعام نظامیان حکومت پیشین در استان پنجشیر و رفتارهای خشونتآمیز و سرکوبگرایانه در مقابل باشندگان پنجشیر پس از تسلط برکشور مرتکب جنایت جنگی شدهاند.
در همین حال، گفته میشود، مهاجران اخراجشده از پاکستان، با چالشهای عمیق بشری و بحرانهای اقتصادی و اجتماعی در افغانستان تحت تسلط گروه طالبان مواجه هستند، براساس گزارشها، مهاجران که به طور اجبار از پاکستان اخراج میشوند، در داخل افغانستان نیز جایی برای رفتن ندارند.
پیشتر سازمان ملل طی یک گزارش گفته بود که بیشتر مهاجران اخراجشده از پاکستان را کودکان تشکیل میدهند که در افغانستان نیز با چالشهای عمیق مواجه بود و ممکناست با این اقدام کودکان کار در افغانستان افزایش پیدا کند.