خبرگزاری راسک: براساس گزارشها، با گذشت بیش از دو سال از سلطهی گروه طالبان، افغانستان همچنان یکی از فقیرترین کشورهای جهان با برخی از بالاترین نیازهای بشردوستانه است و بسیاری از خانوادههای افغانستانی هنوز برای تامین نیازهای اولیه در تلاش هستند و بسیاری از زنان به طور کلی از نیروی کار رانده شدهاند.
گفته میشود، افغانستان تحت تسلط گروه طالبان، با مشکلات مالی مواجه بوده و پیشبینی میشود، اقتصاد افغانستان که قبل از این نیز در محاصرهی بحرانهای مختلف قرار گرفته بود، رو به کاهش باشد.
براساس اطلاعات، همراه با رشد جمعیت و هجوم هزاران افغانستانی که مجبور به بازگشت از پاکستان شدهاند، این امر برای افزایش نیاز بشردوستانه در درازمدت در غیاب اصلاحات ساختاری و سیاسی مهم عنوان میشود.
بلقیس احمدی، ویلیام برد و اسکات وردن از «USIP» دربارهی آنچه که دو گزارش جدید بانک جهانی میتواند، در مورد چشمانداز اقتصادی افغانستان به ما بگوید و همچنان اینکه چرا فرمانهای گروه طالبان که مشارکت زنان در نیروی کار را هدف قرار میدهد، بیثباتی کشور را تشدید کرده و برای بهبود وضعیت در بحبوحهی کاهش کمکهای بشردوستانه چه کاری میتوان انجام داد، بحث میکنند.
این در حالیاست که گروه طالبان، مدعی پیشرفت در مبارزه با فساد و جمعآوری عواید هستند، با این حال افغانستان یکی از بزرگترین دریافتکنندگان کمکهای بشردوستانه است و مشخص نیست که ظرفیت اقتصاد افغانستان برای تامین نیازهای مردم به چی مقدار میباشد.
دو گزارش اخیر بانک جهانی که در هفتهی گذشته منتشر شد، چشمانداز اقتصاد افغانستان و وضعیت خانوادههای افغانستانی را نشان میدهد که علیرغم برخی نشانههای ثبات اقتصادی در سال گذشته، اقتصاد شان همچنان ضعیف است و قادر به ایجاد شغل و معیشت مورد نیاز برای پذیرش جمعیت رو به رشد نیست.
گفته میشود، به همین علت بیکاری در حال گسترش بوده و افزایش مییابد و سطح فقر همچنان بسیار بالاست و تعداد زیادی از افغانستانیها هنوز قادر به تامین نیازهای اولیهی غذایی و غیرغذایی خود نیستند.