خبرگزاری راسک: پس از اینکه محدودیتها بالای زنان و دختران توسط گروه طالبان در سراسر کشور اوج گرفت، یک بازرگان در بلخ برای فراهمسازی زمینهی کار به جوانان بهویژه دختران یک کارگاه خیاطی را در این استان، ایجاد کردهاست.
نذیراحمد، مسوول این کارگاه خیاطی، بهرسانهها گفته که در این کارگاه ۱۵۰ زن و مرد مشغول کار هستند که از این میان، ۷۰ تن آنها زنان و دختران میباشند و افزوده که این زنان و دختران از این طریق میتوانند، مایحتاج زندگیشان را رفع بسازند.
آقای احمد میافزاید، دختران و زنانیکه در این کارگاه مشغول تولید پوشاک هستند، بیشترشان کسانی هستند که از رفتن به دانشگاه و مکتب محروم شده و همچنان کسانی هستند که سابق در ادارات دولتی و غیردولتی اجرای وظیفه مینمودند.
در همینحال، دختران و زنانیکه در این کارگاه مشغول کار هستند، ضمن ابراز خرسندی از ایجاد این کارگاه، از گروه طالبان خواستند تا هرچه زودتر محدودیتهای وضعشده بالای زنان و دختران را بردارند تا اینها بتوانند دوباره به درس و کار خود ادامه بدهند.
قابل ذکر است، پس از اینکه گروه طالبان مانع تحصیل دختران شده و اجازه ندادند زنان در ادارات دولتی و غیردولتی کار کنند و همچنان با بستن دروازههای آرایشگاهها، شماری زیادی از زنان و دختران مصروف کارهای حرفهای بهویژه خیاطی شدهاند.
شیراحمد سلطانی، مسوول اتحادیهی تولیدکنندگان پوشاک در بلخ، در رابطه به این موضوع میگوید: «اتحادیهی پوشاک در بلخ ۶۰ کارگاه تولیدی را ثبت دارد و از این میان ۳۰ کارگاه از خانمها است. در مجموع به ۳۰۰۰ تن زمینهی کار فراهم شدهاست.»
این در حالیست که گروه طالبان در دوسال حاکمیتشان در افغانستان، در پی چند دستور مانع رفتن دختران به مکتبها و دانشگاهها شده و اجازه ندادند زنان دیگر در پهلوی کارهای دولتی و غیردولتی، آرایشگری نیز نمایند.
گفتنیست، پس از تسلط گروه طالبان در افغانستان، آمار بیماریهای روحی و روانی میان زنان و دختران در این کشور افزایش یافته و حتا همواره گزارشها از خودکشی زنان و دختران در استانهای مختلف کشور بهدست رسانهها میرسند.