خبرگزاری راسک: شماری از کارگرانکار در استان هرات تایید میکنند که با مسلط شدن گروه طالبان در افغانستان، زمینهی کار برای مردم کاهش یافتهاست.
غلام رسول، یکتن از کارگران در استان هرات به خبرگزاری راسک، امروز دوشنبه، ۲۹عقرب/ آبان، گفته که: «دل مردم از وضعیت موجود در کشور به سر آمده و هیچنوع برنامهی اشتغالزایی نیز وجود ندارد که فردای بهتر به میان بیاید.»
او میگوید، یک ماه ۳۰ روز است که در این ایام، تنها سه تا پنج روز میتواند کار کند متباقی روزها را بدلیل عدم کاری در خانه بیکار میباشد.
آقای رسول میافزاید، این وضعیت او و خانوادهاش را از زندگی در هرات بیزار کرده و میگوید، توان اقتصادی هم ندارد که بتواند جهت کار و روزگار به کشور ایران یا دیگر کشورها برود.
غلام رسول علاوه میکند: «در افغانستان گروه طالبان توجهی پیرامون زمینهی اشتغال برای مردم ندارند و در ایران یا دیگر کشورها از یکسو اخراج مهاجران و از طرف دیگر ارزش پولی آن پایین بوده که زندگی در آن کشورها دشوار است.»
در همینحال، محمد نادر، یکتن دیگر از کارگران در استان هرات به خبرگزاری راسک میگوید، کار و بار از دیر زمان است که در کشور رو به سقوط است؛ اما باید خاطرنشان کرد که طی دو سال اخیر که گروه طالبان بهقدرت رسیدند، اوضاع اقتصادی و زمینهی اشتغالزایی بینهایت کمتر و کمرنگ شدهاست.
محمد نادر ادامه میدهد، علاوه بر اینکه کار و اقتصاد در هرات کمرنگ بوده قیمت مواد غذایی هم درحال افزایش میباشد.
وی میافزاید، خانوادهاش بهویژه فرزندانش روزها، هفتهها و ماهها میشود که میوه و غذای مناسبی نخوردهاند و این وضع روزبهروز یک قودهی سرطانی را در گلویش به وجود آوردهاست.
آقای نادر اضافه میکند، اگر حاکمان افغانستان که گروه طالبان هستند توجهی در بخش کار و اشتغال برای قشر کارگر نداشته باشند، خیلی از این کارگران بخاطر چالشهای موجود دست به خودکشی خواهند زد.
همچنان محمد ناصری، یکتن از افرادیکه خرید و فروش خانه در استان هرات میکند به خبرگزاری راسک گفته که قشر عظیمی از سرمایهداران و تجاران بدلیل تحولات اخیر، سرمایههایشان را از افغانستان بیرون کرده و کشور را ترک کردند.
او میگوید روند خروج سرمایهداران و تجاران از افغانستان تاثیرات منفی را بالای تمام اقشار جامعه به ویژه قشر کارگر گذاشته است.
ناصر اضافه میکند، نسبت به سال قبل ۷۰ درصد کار ساخت و ساز در استان هرات کمتر شده که این میطلبد تا مقامهای گروه طالبان به منظور افزایش زمینهی اشتغال و اقتصاد بیشتری برنامهی بنیادی را روی دست داشته باشند.
با این وجود رامین علوی، آموزگار دانشگاه به خبرگزاری راسک میگوید، تحولات نظامها پیامدهای ناگواری بالای جامعه میگذارد که این موضوع نگرانیهای قشر کارگر را بیشتر کردهاست.
او تصریح میکند، امنیت نسبتا در کشور حاکم است؛ اما وضعیت کار و بار و اقتصاد چندان تعریفی را ندارد که مردم رضایت مطلوبی داشته باشند.
آقای علوی بیان میکند، رهبری گروه طالبان باید با کشورهای منطقه و فرامنطقه روی پروژههای عمرانی وارد اقدام شوند تا جوانان و دیگر طیفهای جامعه بتوانند شامل اشتغال گردند.
این حرفها در حالیست که مقامهای گروه طالبان در استان هرات از بهبود وضعیت مناسبی شغلی در این استان خبر دادهاند.
گفتنیست، استان هرات در غرب افغانستان از جمله استانهای درجه اول افغانستان به حساب میآید؛ اما مردم این شهر از عدم زمینهی اشتغال ابراز نارضایتی از گروه طالبان میکنند.