خبرگزاری راسک: در ادامهی نگرانیها دربارهی وضعیت زنان و دختران افغانستانی، به تازگی یک رواندرمان زن به دفتر همآهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل (اوچا) گفته که پس از سلطهی گروه طالبان، بیماریها و مشکلات روانی از جمله، افسردگی و ناامیدی در بین زنان در افغانستان افزایش پیدا کردهاند.
براساس پیامی که روز دوشنبه (۶ قوس/آذر) از اظهارات این زن در سایت اوچا منتشرشده، او نسبت به این روند ابراز نگرانی کرده و افزوده که افزایش محدودیتهای وضعشده از سوی گروه طالبان بر زنان از جمله عواملی هستند که این مشکلات را بیشتر ساختهاند.
این مشاور روانی که هویتش از سوی اوچا پنهان شده، در ادامه افزوده که عدم حمایت دولتی به منظور رسیدگی به خشونتهای جنسیتی، یک امر عمیقاً غمگینکننده بوده و بوجودآوردن محیطی که زنان در آن احساس کنند، صدای شان شنیده میشود و از آنان حمایت صورت میگیرد، یک امر لازمی است.
در همین حال، اوچا در ادامه بیان کرده که افغانستان یکی از دشوارترین کشورهای جهان برای زندگی زنان بوده و آنان در این کشور از دسترسی به زندگی مرفه و با امکانات درست محروم شده و در بسیاری موارد نادیده گرفته شدهاند.
به گفتهی این نهاد، خشونتهای خانوادگی، سوءاستفادهی جنسی، ازدواج زیرسن و کار کودکان از اصلیترین خطرات برای زنان و دختران در افغانستان بوده و آنان در این کشور همهروزه به علت چالشهای موجود در موارد متعدد با رفتارهای خشونتآمیز و سرکوبکننده مواجه هستند.
این در حالی است که پس از تسلط گروه طالبان برکشور، این گروه محدودیتهای فزایندهی را بر روند زندگی شهروندان افغانستانی به ویژه زنان و جوانان وضع کرده و این امر منجرشده که زنان و دختران از زندگی ناامید شده و در بسا موارد حتی دست به خودکشی بزنند.