خبرگزاری راسک: یک روزنامهی معتبر ایرانی با مشابهخواندن گروه طالبان به اسراییل، اینگروه را اسراییل دوم در منطقه خوانده و خطاب به رهبران ایرانی نوشته است: «مواظب رفتار گروه طالبان افغانستان باشید، زیرا اینگروه اسراییل دوم در منطقه هستند.» روزنامهی جمهوری اسلامی در شمارهی روز دوشنبه، ششم قوس/آذر، در مطلبی نگاشته است که گروه طالبان از زمان تاسیس تاکنون هیچ اقدامی علیه اسراییل و حملات آن بر نوار غزه انجام ندادهاند.
این روزنامهی پرطرفدار ایرانی همچنان در این مطلب با اشاره به سفر اخیر ملا عبدالغنی برادر معاون رییسالوزرای گروه طالبان به تهران و همکاری اینگروه با ایران مبنی بر دستگیری سه مامور شبکهی استخباراتی موساد «سازمان جاسوسی اسراییل» گفته است که ایران این مسله را «جدی نگرفته» است.
پیش از این ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران ۱۴عقرب/آبان، گزارش داده بود که وزارت اطلاعات اینکشور در همکاری با استخبارات گروه طالبان، حملهی پهپادی عوامل موساد، سازمان جاسوسی اسراییل را در شرق ایران خنثی کرده است.
اینخبرگزاری همچنان گفته بود که سه مامور جاسوسی موساد را با ملیت ایرانی در همکاری با گروه طالبان در مناطق مرزی افغانستان بازداشت کرده که به گفتهی او قصد پرتاب پهپادهای انتحاری از مرز افغانستان به سمت اهدافی در ایران را داشتند، و بهزودی برای بازجویی به ایران منتقل خواهند شد.
روزنامهی جمهوری اسلامی با بررسی اقدامات اخیر گروه طالبان در رابطه به واکنشهای اینگروه در مورد جنگ حماس با اسراییل افزوده است که گروه طالبان از زمان تاسیس تاکنون «هرگز کوچکترین اقدامی علیه اسراییل» انجام نداده و اسراییل نیز اعلام کرده است که اینکشور «با گروه طالبان روابط داشته و همچنین در صدد توسعهی این رابطه است»، از اینرو به نوشتهی این روزنامه «طبیعی است که چنین گروهی علیه اسراییل هیچ اقدامی انجام نمیدهند.»
این رسانهی ایرانی همچنان باردیگر طالبان را گروه «نژادپرست» خوانده و گفته است که آنان به سرعت «در صدد نابودی اقوام غیرپشتون» در افغانستاناند.
در سوی دیگر ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجهی ایران با تاکید بر شکلگیری دولتی در افغانستان که توسط مردم آن کشور ایجاد شده و نمایندگان تمامی اقوام در آن سهیم باشند، گفته است که تهران به دنبال ثبات و امنیت در افغانستان بوده و باور دارد که تلاشها و سازوکارهای منطقهای برای کمک به تحکیم ثبات در افغانستان مؤثر تمام خواهند شد.
سخنگوی وزارت خارجهی اینکشور همچنان در رابطه به برگزاری نشست چهرههای سیاسی مخالف گروه طالبان در مسکو و اظهارات نمایندهی ایران در این نشست گفته است: «ما یک اصل اساسی داریم.» که به گفتهی او: «ایجاد ثبات، امنیت و آرامش برای مردم افغانستان است، امنیت افغانستان را امنیت خودمان تلقی میکنیم و بیثباتی در افغانستان محدود به جغرافیای اینکشور نخواهد شد و بر تمام منطقه اثر میگذارد.»
ایران پیش از این نیز بارها نظام طالبان را انحصار قومی در افغانستان خوانده و خواستار شکلگیری حکومت همهشمول در این کشور شده است.
در سوی دیگر یافتههای خبرگزاری راسک نشان میدهند که شمار بیشتر اعضای پایینرتبه و جنگجویان گروه طالبان پس از خاموشیهای پرسشبرانگیز اینگروه در مورد حملات ارتش اسراییل به نوار غزه، به شدت از رهبران خویش ناراض شده و از ادامهی کار با اینگروه دست کشیدهاند.
براساس این اطلاعات، جنگجویان پایینرتبهی گروه طالبان که بهنام جهاد و شهادت از سوی رهبران اینگروه در مقابل نیروهای امنیتی افغانستان جذب شده بودند با گلایه از رهبران سیاسی خویش میپرسند که دلیل خاموشی آنان در برابر حملات اسراییل به مسلمانان غزه چیست و چرا اینگروه تا حال هیچ حرکت ملموسی در این زمینه نداشتهاند.
جنگجویان اینگروه همچنان گفتهاند، از آنجا که رهبران گروه طالبان خود را مجاهد و مدافع اسلام و مسلمانان میدانند و سالها تحت این عنوان آنان را به جنگ در افغانستان تشویق کردهاند، خاموشی کنونی آنان در مقابل مردم غزه برایشان پرسشبرانگیز شده است.
آگاهان سیاسی همچنان وابستگی گروه طالبان به آمریکا و روابط نزدیک پنهانی اینگروه با سایر کشورهای غربی را که سالها به نام جهاد با آنان جنگجو جذب کرده و پس از توافق با آمریکا به قدرت رسیدند؛ دلیل اصلی عدم واکنش ملموس از سوی اینگروه در برابر اقدامات اسراییل در غزه خوانده و میگویند: «گروه طالبان مانند اسراییل تمامیتخواه و نژادپرست هستند که پیوسته در صدد توسعهی هویت و فرهنگ خویش بالای اقوام غیرپشتون در افغانستان بوده و جهت تحقق آن از تمامی ابزارهای ظالمانه و سیاسی استفاده کرده و در حال حاضر نیز این وضع جریان دارد.»