خبرگزاری راسک: وزیر سابق آموزش و پرورش افغانستان، به تازگی طی یک اظهارات گفتهاست که میتوان گروه طالبان را متقاعد کرد تا مکتبهای دخترانه را بازگشایی کنند، زیرا بسیاری از مقامهای این گروه وجود دارند که از لغو ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان حمایت میکنند.
افغانستانی تحت تسلط گروه طالبان، به تنها کشوری در جهان تبدیلشده که در آن دختران بیش از ۱۱ سال از حق آموزش محرومشده و این گروه همچنین آنچه را که به عنوان یک سیاست «آپارتاید جنسیتی» توصیفشده اعمال و زنان را از بیشتر مشاغل و حضور در فضاهای عمومی منع کردهاند.
رنگینا حمیدی که در این اواخر از کشور دیدن کردهاست، گفت: «شکافهای داخلی که در داخل گروه طالبان در زمینهی تحصیل دختران وجود دارد، میتواند توسط جامعهی جهانی برای لابیکردن با آنها برای بازگشایی مکتبهای دخترانه مورد استفاده قرار گیرد، زیرا این گروه یکپارچه نیستند.»
به گفتهی او، در درون طالبان نیز مانند هر گروه دیگری اختلاف نظر وجود دارد و آشکاراست که در مورد موضوع ممنوعیت تحصیل دختران نیز، افراد زیادی در درون طالبان از لغو این فرمان حمایت میکنند.
او گفت: «چه دنیا طالبان را به رسمیت بشناسد یا نه، برای نزدیک به ۴۰ میلیون افغانستانی که حداقل نیمی از آنها زن و دختر هستند، این یک واقعیت زندهاست و این برای من دردناک است که حتی پس از دو سال، جامعهی بینالملل نفهمیده است که چگونه با طالبان به هزینهی مردم و دختران افغانستان برخورد کند.»
این در حالی است که چندی پیش دولت ایالات متحده به همراه متحدان و آژانسهای بینالمللی خود درگیر گفتوگوهای سیاسی با طالبان بودند.
حمیدی حمایت از راهحلهای خانگی را از سوی افغانستانیهایی که در حالیافتن راههایی برای دورزدن ممنوعیتهای طالبان هستند، از جمله استفاده از فضاهایی که برای دختران مجاز هستند، مانند مدارس دینی را بهعنوان یک راه جایگزین برای آموزش، پیشنهاد کرده است.
او گفت: «مکتبها امروزه فقط مترادف مدارس دینی هستند، اما از نظر تاریخی این مکانها فضاهایی برای یادگیری هستند و از مردم خواست که «به دنبال فرصتهای بومی برای ادامهی یادگیری دختران باشند.»