خبرگزاری راسک: دادگاه عالی پاکستان جلسهی را به منظور رسیدگی به درخواست ارایهشده، بواسطهی گروههای حقوقبشر مبنی بر جلوگیری از اخراج افغانستانیهای که در پاکستان متولد شدهاند و کسانیکه در صورت بازگرداندن آنها به افغانستان در معرض خطر قرار دارند، برگزار میکند.
براساس اطلاعات، پاکستان پیش از این در ماه اکتوبر اعلام کرد که از میان بیش از ۳۷۰.۰۰۰ مهاجر بیش از یک میلیون پناهنده و مهاجر غیرقانونی را که عمدتا افغانستانی هستند، در بحبوحهی مناقشه با کابل به اتهام پناهدادن به گروههای مسلح ضد پاکستانی، اخراج خواهد کرد.
براساس گزارشها، پاکستان گفت، بیشتر افغانستانیها داوطلبانه این کشور را ترک کردهاند، ادعایی که کابل رد کرد و اقدام پاکستان را یکجانبه و تحقیرآمیز خواند.
عمر ایجاز گیلانی، وکیل مدافع این فعالان حقوقبشر روز جمعه گفت: «به دلیل فوریتها، از آنجایی که هزاران نفر روزانه در رنج هستند، از دادگاه درخواست کردهام تا اوایل هفتهی آینده به این پرونده رسیدگی کند.»
هزاران افغانستانی بدون مدرک در پاکستان به مخفیگاه رفتهاند تا از اخراج خودداری کنند و از ترس جان خود در صورت بازگشت به افغانستان تحت حاکمیت گروه طالبان پس از خروج عجولانه و آشفتهی نیروهای غربی به رهبری ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، جان خود را از دست ندهند.
پاکستان برای مدت طولانی میزبان حدود ۱.۷ میلیون افغانستان بودهاست که بیشترین آنها در طول اشغال شوروی ۱۹۷۹_۱۹۸۹ از کشور فرار کردند و علاوه بر این، زمانیکه گروه طالبان در آگست ۲۰۲۱ در هفتههای پایانی خروج ایالات متحده و ناتو قدرت را به دست گرفتند، بیش از نیم میلیون نفر از افغانستان فرار کردند.
فعالان حقوقبشر، مقامهای سازمان ملل متحد و دیگران سیاست پاکستان را محکوم کرده و از اسلامآباد خواستهاند که در این مورد تجدیدنظر کند و این طومار یک روز پس از آن منتشرشده که یکی از مقامهای بلوچستان اعلام کرد، این استان جنوب غربی هر روز ده هزار افغانستانی را که به طور غیرقانونی در کشور هستند، برای دستگیری و اخراج از سوی پلیس هدف قرار دادهاست.
گیلانی در مقابل دیوان عالی استدلال کرد که دولت موقت پاکستان صلاحیت ارایهای چنین تغییرات عمدهی سیاستی را ندارد و دولت تا انتخابات فوریه برقرار است و طبق قوانین پاکستان، فقط به امور روزمرهی کشور رسیدگی میکند.