خبرگزاری راسک: زنان افغانستانیکه قربانی تفسیر روایتهای مدارس پاکستانی توسط گروه طالبان شدهاند، خودکشی را نسبت به جنایات گروه طالبان در برابر خویش و بازداشت شان از سوی افراد اینگروه ترجیح داده به زندگی خود پایان میدهند.
در تازهترین مورد منابع نزدیک به خانم حسناسادات کارمند پیشین یک رسانهی خصوصی در شهر کابل میگویند بانو سادات پس از آنکه اعضای گروه طالبان ناوقت پنجشنبهشب، ۹ قوس/آذر به خانهاش در کابل هجوم برده و میخواستند وی را بازداشت نموده و باخود ببرند، از شدت ترس و زندانیشدنش توسط افراد اینگروه خود را از طبقهی چهارم یک بلندمنزل پرتاب نموده و خودکشی کرد.
منابع نزدیک به این زن خودکشیکرده میگویند، گروه طالبان ناوقت شب پس از آنکه با شکستن درب خانهی مسکونیاش وارد منزل وی شدند او از شدت ترس خود را به پایین بلند منزل پرتاب نموده و جان داد.
حسناسادات از کارکنان یک تلویزیون خصوصی در کابل بود که پس از سلطهی گروه طالبان از اجرای وظیفه منع شده بود. به روایت نزدیکان خانم سادات او متاهل بوده و از وی دو دختر خردسال بهجا ماندهاست.
گروه طالبان که خودکشی این زن را تایید کردهاند از هجوم افراد خویش به منزل شخصی او چیزی نگفته و ابراز کردند که این رویداد را زیر بررسی دارند. در همین حال، منابع نزدیک به بانو سادات تاکید میکنند که گروه طالبان خانوادهی وی را زیرنظر گرفته و گفتهاند علت خودکشی او را به مورد سرقت ربط دهند.
زنان افغانستانی که پس از سلطهی گروه طالبان در کشور با محدودیتهای مختلفی مانند محرومیت از کار، تحصیل، آموزش و گشتوگزار در مکانهای تفریحی مواجه شده و در بیشتر موارد مجبور به ازدواج اجباری با اعضای اینگروه نیز شدهاند در این اواخر بیشتر دست به خودکشی زده و آمارهای خودکشی در میان آنان رو به افزایشاست.
پیش از این سازمان ملل متحد و فعالان حقوقبشر از افزایش آمار اقدام به خودکشی در بین زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و این سازمان با نشر گزارشی گفته بود که براساس آماری که از بیمارستانها و مراکز صحی دولتی جمعآوری شده نشان میدهد که در یک سوم استانهای افغانستان میزان اقدام به خودکشی در بین زنان به شدت افزایش یافتهاست.
الیسون دیویدیان، مسوول بخش افغانستان در دفتر زنان سازمان ملل متحد در مورد اینگزارش به روزنامهی گاردین گفته بود، شرایط به گونهای است که دختران و زنان افغانستانی مرگ را بر زندگی ترجیح میدهند. او همچنان گفته بود که افغانستان در میان یک بحرانی صحت روانی قرار دارد که با افزایش مشکلات در بخش حقوق زنان، این بحران افزایش یافتهاست.
این در حالیست که بخش حقوقبشر سازمان ملل متحد از افزایش آمار خودکشی در بین زنان و دختران افغانستانی پس از سلطهی گروه طالبان و وضع محدودیتهای روزافزون بر آنان هشدار داده و عوامل افزایش خودکشی زنان را به فضای عمومی، سیاسی، کار، تحصیل و دیگر محدودیتها مرتبط دانستهاند.
درسوی دیگر فضای ایجاد شده برای شکنجه، تجاوز و مجازات در زندانهای گروه طالبان از سوی افراد اینگروه بر زنان و دخترانی را که به اتهامهای مختلف از جمله درخواست حق آموزش و تحصیل بازداشت میکنند، منجر شدهاست تا شماری از این زنان قبل از بازداشت و زندانیشدن دست به خودکشی زده و به زندگی شان خاتمه دهند.
پیش از این شماری از دختران بازداشتشده توسط استخبارات گروه طالبان که پس از ماهها زندان، شکنجه و رفتارهای غیرانسانی به قید ضمانت رها شدهاند در صحبت به خبرگزاری راسک گفته بودند که آنان در زندانی اینگروه تلاش کردهاند که خودکشی نموده و خود را از مجازات دردناک اینگروه رها سازند، اما زندانبانهای اینگروه مانع آنان شدهاند.