خبرگزاری راسک: گزارشها از استان فراه در حوزهی غرب افغانستان حاکی از آن است که مکتبهای دولتی این استان با کمبود آموزگار روبهرو است.
هاشم براتی، فعال مدنی در استان فراه به خبرنگار خبرگزاری راسک، روز شنبه ۱۸قوس/ آذر، گفته که بیشتر شهرستانها و سطح شهر این استان با کمبود آموزگار در مکتبها مواجه بوده و دانشآموزان بهدلیل این وضع ناهنجار از علم و دانش باز ماندهاند.
موصوف اضافه میکند، شهرستانهای بالابلوک، پشترود، پشتکوه از جمله مناطقی بوده که کمبود آموزگار در مکتبها تناسب به دیگر نقاط بیشتر عنوان شدهاست.
وی میافزاید، در دورهی جمهوریت هم کمبود آموزگار از جمله حرفهای بوده که تاکنون توجهی مبرمی پیرامون حل این چالش نشدهاست.
در همین حال محمود، یکتن از باشندگان استان فراه به راسک گفته که کمبود آموزگار در مکتبهای این استان از دیر زمان است که بوده و مقامهای مرکزی هم تاکنون هیچ راهکاری را روی دست در این مورد نگرفتهاند.
او میگوید: «در هر مضامین مکتب باید یک آموزگار باشد که برای دانشآموزان درس را تدریس کند؛ اما حالا در بیشتر مضامین یک آموزگار هم نمیباشد.»
این باشندهی فراه میافزاید: « در مکتبهای دولتی بیشتر دانشآموزان مکتبها بهدلیل کمبود آموزگار به مکتب کمتر میروند و چالشهای اقتصادی هم دامنگیر برخی خانوادهها شده که نمیتوانند فرزندانشان را به مکتبهای خصوصی ثبت نام کنند.»
همچنان نوراحمد احمدی، یکتن از آموزگاران مکتبهای فراه به راسک میگوید، عمدهترین دلیل کمبود آموزگار در مکتبها بهخاطر کمبود معاش و به موقع پرداخت نشدن معاشات آموزگاران عنوان شدهاست.
او افزود که برخی از آموزگاران مکتبها بهخاطر نداشتن هنر و حرفهی دیگر مجبور بوده که با معاش کم به مسلک مقدس آموزگاریشان ادامه بدهند.
موصوف علاوه میکند، آموزگاران درحال حاضر با بدترین شرایط موجود اقتصادی مواجه بوده و از مقامهای ارشد گروه طالبان تقاضای این را دارند که توجهای را به این طیف از جامعه نیز داشته باشند.
با تلاشهای فراوان خواستیم که نظرات مقامهای گروه طالبان در استان فراه را با خود داشته باشیم؛ اما آنها حاضر به صحبت نشدند.
چندی پیش هم خبرنگار خبرگزاری راسک گزارشی را پیرامون آموزگاران خیالی از استان هرات دنبال کرده بود که در آن گزارش آمده بود که در برخی از مکتبهای دولتی آموزگاران بهشکل خیالی فعالیت دارند و معاش اخذ میکنند.
شایان ذکر است که چالش کمبود آموزگاران مکتبها از دیر زمان است که در شهرستانهای حوزهی غرب افغانستان بوده و هیچگونه بررسی پیرامون این مورد نشدهاست.