خبرگزاری راسک: نمایندهی ویژهی آمریکا در امور زنان افغانستان به تازگی بیان کرده که سیاستهای بنیادگرایانهی گروه طالبان در قبال زنان نه مبنای دینی دارد و نه هم مبنای اقتصادی و نه هم این سیاستها در میان مردم افغانستان جایگاهی دارد.
امیری این موضوع را روز یکشنبه،(۱۹ قوس/آذر)، در نشست مجمع بینالمللی دوحه مطرح کرده و او با اشاره به تاثیر بیکاری زنان افزوده که پس از تسلط طالبان یک میلیارد دالری عواید کاهش یافته و این ممنوعیت کار و آموزش زنان منجر به تاثیر مخربی بر خانوادهها گردیدهاست.
خانم امیری مبنای دینی تصامیم گروه طالبان را نیز به چالش کشیده و گفت: «۵۷ کشور جهان در نشست سازمان اسلامی گفتند تصامیم گروه طالبان در تضاد با آموزههای اسلامی هستند.»
به گفتهی او، ممنوعیتها برای زنان توسط گروه طالبان ریشه در مسایل سیاسی داخلی این گروه دارد، اما در رابطه به این مسایل توضیح بیشتر ارایه نکرده و به گفتهی امیری، مردم افغانستان از ممنوعیت کار و تحصیل زنان و دختران حمایت نکرده و خواهان این وضعیت نیستند.
امیری در ادامه افزوده: «شمار زیادی از مردم افغانستان روایت گروه طالبان را به چالش میکشند و میگویند این فرهنگ افغانستانی نبوده و به گفتهی نمایندهی آمریکا، بزرگان قومی و سیاسی افغانستان روایت طالبان را به فرهنگشان بیربط میدانند.»
همچنان، رینا امیری با اشاره به محدودیتهای وضع شده بر حق آموزش، کار، سفر و مشارکت سیاسی زنان از سوی گروه طالبان، افزوده که این محدودیتها مبنای اقتصادی ندارد.
گفتنیست که بیستویکمین نشست بینالمللی مجمع دوحه با شعار «ساخت آیندهی مشترک» با حضور شخصیتهای افغانستان و کشورهای جهان روز یکشنبه (۱۹ قوس/آذر)، در قطر برگزار شد.