خبرگزاری راسک: براساس گزارش جدید سازمان ملل متحد، میانمار با پیشی گرفتن از افغانستان در بخش تولید تریاک در سال ۲۰۲۳ به بزرگترین تولیدکنندهی تریاک در جهان تبدیل شدهاست.
بخش مواد مخدر و جرایم سازمان ملل روز سهشنبه،( ۲۱ قوس/آذر)، گفت، کاهش ۹۵ درصدی کشت تریاک در افغانستان پس از ممنوعیت مواد مخدر توسط طالبان در سال ۲۰۲۲، شاهد انتقال عرضهی جهانی به میانمار بوده است، جایی که بیثباتی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از کودتای ۲۰۲۱، بسیاری را به سمت کشت خشخاش سوق دادهاست.
در این گزارش سازمان ملل آمدهاست که کشاورزان میانماری اکنون حدود بیشتر از ۷۵ درصد از کشت خشخاش درآمد دارند، زیرا میانگین قیمت این گل به ۳۵۵ دلار در هر کیلوگرم رسیدهاست.
از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، میانمار میزان تخمینی زمین مورد استفاده برای کشت محصولات غیرقانونی را ۱۸ درصد افزایش داده و از ۴۰ هزار و صد زمین به ۴۷ هزار رساندهاست.
در این گزارش ذکرشده: «اگرچه سطح زیر کشت به قلههای تاریخی نزدیک به ۵۸ هزار هکتار بود و به ۱۴۳ هزار که در سال ۲۰۱۳ کشت شده بود، بازنگشته است، اما پس از سه سال متوالی افزایش، کشت خشخاش در میانمار در حال گسترش و بهرهوری میباشد.
این سازمان افزود: «مناطق کشت تریاک در مناطق مرزی میانمار در شمال ایالت شان و پس از آن در ایالتهای چین و کاچین بیشترین افزایش را داشت، زیرا به دلیل روشهای کشاورزی پیشرفتهتر، عملکرد ۱۶ درصد به ۲۲.۹ کیلوگرم در هکتار افزایش یافتهاست.
گفته میشود که آشفتگی سیاسی خشونتآمیز در میانمار به افزایش تولید تریاک کمک کردهاست.
جرمی داگلاس، نماینده منطقهای بخش جرایم سازمان ملل گفت: «اختلالهای اقتصادی، امنیتی و حکومتی که به دنبال تسلط نظامی در فوریه ۲۰۲۱ به وجود آمد، همچنان کشاورزان را در مناطق دورافتاده به سمت تریاک سوق میدهد تا امرار معاش کنند.»
او گفت که درگیریهای مسلحانه در ایالت شان، منطقهای در حال رشد سنتی، و سایر مناطق مرزی انتظار میرود این روند را تسریع بخشد.