خبرگزاری راسک: وزارت خارجهی پاکستان روز پنجشنبه،(۱۴ دسامبر)، گزارشهای مربوط به گفتوگو با تحریک طالبان پاکستان (TTP) را «قاطعانه» تکذیب کرد و گفت که «مطلقاً هیچ گفتوگویی» با این سازمان شبهنظامی که مسوول یک سری از حملات اخیر در جنوب آسیا است در جریان نیست. اسلامآباد بیانیهای را در پاسخ به گزارشهای رسانهها مبنی بر انجام مذاکرات با طالبان پاکستان که با میانجیگری گروه طالبان افغانستان در کابل انجام میشود، منتشر کرد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجهی پاکستان در یک نشست هفتگی رسانهای به خبرنگاران گفت: «پاکستان قویاً چنین گزارشها یا گمانهزنیهایی در مورد هر گونه مذاکرهای که ادعا میشود بین پاکستان و تحریک طالبان پاکستان انجام میشود را رد میکند و افزود مطلقاً هیچ گفتوگویی در حال انجام نیست.»
او مجدداً درخواست کرد که گروه طالبان علیه تحریک طالبان پاکستان و سایر شبه نظامیانی که اسلامآباد معتقد است از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده میکنند، به ویژه علیه عاملان حملهی سهشنبه،( ۱۲ دسامبر) این هفته که در آن ۲۳ سرباز در شمال غرب کشور کشته شدند، اتخاذ کند.
طالبان میگوید که ستیزهجویان را در خود جای نمیدهد. ارتش در بیانیهای اعلام کرد که این حمله در منطقهی دورافتادهی دیرهی اسماعیل خان در حاشیهی مناطق قبیلهای هم مرز با افغانستان رخ داد و افزود که هر شش مهاجمی که یک کامیون مملو از مواد منفجره را به یک کمپ نظامی راندند، در نبرد متعاقب آن کشته شدند.
تحریک جهاد پاکستان (TJP) که گمان میرود شاخهای از تحریک طالبان پاکستان است و اخیراً ظهور کرده و این شبهنظامیان علاوه بر این حمله مسوولیت چندین بمبگذاری بزرگ را در ماههای اخیر برعهده گرفته است، در بیانیهای گفت که ستیزهجویان این حمله را برای هدف قراردادن ارتش پاکستان انجام دادند. پاکستان پیش از این به گروه در مورد حملهی روز سهشنبه اعتراض کرده است.
سخنگوی وزارت حارجهی پاکستان گفت: «افغانستان باید در برابر عاملان این حملهی شنیع اقدام جدی کند و آنها را همراه با رهبری تحریک طالبان پاکستان در افغانستان به پاکستان تحویل دهد. ما همچنین از طالبان انتظار داریم که اقدامات ملموس و قابل راستیآزمایی را برای جلوگیری از استفاده گروههای تروریستی از خاک افغانستان علیه پاکستان انجام دهد.»
بلوچ گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد (UNSC) نیز این حمله را محکوم کرده و بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازماندهندگان، تامینکنندگان مالی و حامیان مالی و محاکمهی آنها تاکید کرده است. وی افزود: «آنها (اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد) همچنین از همهی دولتها خواستهاند که با دولت پاکستان و همچنین همهی مقامات مربوطه در این زمینه همکاری فعال داشته باشند.»