خبرگزاری راسک: وزارت امور خارجهی پاکستان روز پنجشنبه( ۳۰ قوس/آذر) دعوت گروه طالبان افغانستان از مولانا فضلالرحمن، رهبر جمعیت علمای اسلام (JUI-F) را در تلاش برای کاهش تنشها با پاکستان کم اهمیت دانست و این اقدام را یک دیدار شخصی توصیف کرده و بر عدم آن تاکید کرد.
اطلاعات رسمی در مورد ابتکار عمل ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان در نشست هفتگی رسانهای در پاسخ به سوالی در مورد دعوت از رییس جمعیت علمای پاکستان گفت: «این سوال ممکن است به بهترین وجه برای مقامهای گروه طالبان افغانستان مطرح شود، زیرا ما از چنین ابتکاری آگاه نیستیم.» وی در پاسخ به سوال دیگری گفت: «در مورد بازدید و دعوت افراد ویژه به کشورهای خارجی اظهار نظر نمیکنیم.»
در اوایل این هفته، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان افغانستان گفت که ادارهی این گروه رسماً از آقای رحمن دعوت کرده است تا او را در مورد خواستهها و اهداف شهروندانش در مورد پاکستان آگاه کند.
از آقای رحمن به عنوان یک نقش تاثیرگزار در محافل مذهبی و سیاسی به عنوان یک میانجی کلیدی یاد میشود و این ابتکار نشاندهندهی تغییر سیاست طالبان افغانستان به سمت دیپلماسی برای رسیدگی به تنشها با پاکستان و بهبود روابط دوجانبه است که نشاندهندهی گام مهمی در حل مسایل امنیتی جاری و تقویت همکاری بین دو کشور است.
سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان با این حال، تصریح کرد که موضع اسلامآباد در مورد موضوع گفتوگو با تحریک طالبان پاکستان، گزینهای که طالبان افغانستان از آن حمایت میکنند، بسیار روشن است، هیچ گفتوگوی در جریان نیست و هیچ گفتوگویی در دستور کار بین دولت پاکستان و تحریک طالبان پاکستان وجود ندارد. ما بر این درخواست متمرکز هستیم که مقامهای طالبان باید علیه عناصر تحریک طالبان پاکستان اقدام کنند و آنها را مهار کنند تا تهدید تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان از بین برود.
او نگرانیهای خود را در مورد داشتن و استفاده از سلاحها و سلاحهای پیشرفتهی مدرن توسط تحریک طالبان پاکستان تکرار کرد و خواستار همکاری بینالمللی برای خنثیکردن این تهدید شد. پاکستان به شدت نگران تجهیزات نظامی ایالات متحده است که اکنون در دست تحریک طالبان پاکستان است. نگرانی در مورد این موضوع اخیراً توسط انوارالحق کاکر، نخستوزیر موقت، تجدید شد که آن را یک چالش امنیتی مهم میدانست زیرا تواناییهای جنگی تحریک طالبان پاکستان را افزایش میداد.
این سخنگو تایید کرد که پاکستان در حال مذاکره با آمریکا برای تقویت ظرفیت مبارزه با تروریسم پاکستان است. خانم بلوچ با تشریح تعامل پاکستان با ایالات متحده و دیگر همسایگان افغانستان در زمینهی همکاریهای مبارزه با تروریسم گفت: «ما هیچ طرحی برای ایجاد مشکل برای مردم افغانستان نداریم. تمرکز کامل ما بر آوردن صلح و ثبات در افغانستان و همکاری با برادران و خواهران افغانستانی است تا اطمینان حاصل شود که تهدید تروریستی از جانب افغانستان پاکستان را هدف قرار نمیدهد.
سخنگوی گروه طالبان در پاسخ به سوالی دربارهی گزارشهای مربوط به دستگیری جنگجویان تحریک طالبان پاکستان گفت: «ما هنوز شاهد حقایق اساسی و اقدامی نیستیم که با کاهش حوادث تروریستی تحت حمایت تحریک طالبان پاکستان که اکنون در حال برگزاری است، نتایج موثری را در محل پناهگاههای داخل افغانستان به دنبال داشته باشد.»