خبرگزاری راسک: شماری از باشندگان استان غور در غرب افغانستان از افزایش گداهای سطح شهر شکایت دارند و تایید میکنند که مقامهای گروه طالبان در این باره بیتفاوت بودهاند.
حکیم، یکتن از باشندگان استان غور به خبرنگار خبرگزاری راسک روز شنبه، ۲ جدی/ دی، گفته که فقر و بیکاری از جمله دلایلی میباشند که برخی از خانوادهها را مجبور به تگدیگری کردهاند.
به باور وی، با این شرایط ۹۰ درصد افراد تگدیگر نسبت به سال پار افزایش یافته است.
او بیان میکند، بیشترین افرادیکه دست به گدایی میزنند زنان و کودکان بوده که مردم استان غور از این وضع به شدت نگران میباشند.
موصوف همچنان میافزاید، چالشهای اقتصادی و عدم زمینهی اشتغالزایی مردان خانواده را گوشهنشین کرده و زیانهای فراوانی را از نگاه روحی و روانی برای آنها به بار آوردهاست.
در همینحال رسول شریفی، یکتن دیگر از باشندگان استان غور به راسک گفته که هیچ فردی از شکم سیرش نمیخواهد که دست به گدایی بزند و روزگار آنقدر ناهنجار بوده که مردم را به این وضعیت رساندهاست.
وی میافزاید، خیلی از فامیلهای دست به تگدیگری زدهاند که بتوانند مخارج روزانهیشان را از این طریق به دست بیاورند.
به باور او، اگر اوضاع اقتصادی برای مردم همچنین ادامه داشته باشد، پیامدهای ناگواری را برای مردم و گروه طالبان ایجاد خواهد کرد.
همچنان فریبا، یکتن از افرادی است که بهدلیل چالشهای اقتصادی روی به گدایی آورده و به خبرنگار راسک میگوید، هفت نفر در خانهیشان زندگی میکند که چهار تن آنها را کودکان شکل میدهند.
موصوف همچنان ادامه میدهد، مدتی است که پدرش فوت نموده و سرپرستی خانوادهاش را به دوش دارد.
فریبا ۲۸ ساله تصریح میکند: «از وضعیت موجود بینهایت خسته شده و بهخاطر مخارج زندگی اگر نمیبود هیچوقت نمیخواست که دست به گدایی بزند».
وی علاوه میکند: « مقامهای ارشد طالبان باید برای خیلی از خانوادههای که در بدترین وضعیت موجود قرار دارند یک برنامهی کمکرسانی فراهم کنند تا چالشهای پیش آمده برطرف شود».
از سوی دیگر مقامهای گروه طالبان گفتهاند که با افتتاح پروژههای عمرانی افغانستان، خیلی از افراد زمینهی اشتغالزایی برایشان فراهم میشود.
قابل ذکر است که طبق صحبتهای برخی از دکانداران با خبرنگار خبرگزاری راسک، تعداد افراد تگدیگر نسبت به مشتریانشان بیشتر عنوان شدهاست.