خبرگزاری راسک: آخرین گزارش دبیرکل سازمان مللمتحد در مورد وضعیت کودکان در افغانستان نشان میدهد که در کنار محرومیت میلیونها دختر از تحصیل، هزاران مورد خشونت علیه کودکان از ژانویه ۲۰۲۱ تا دسامبر ۲۰۲۲ ثبت شدهاست که شامل آدمربایی نیز میشود.
این گزارش از اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ که در این مدت گروه طالبان در افغانستان قدرت داشتند را پوشش میدهد. در نتیجه این تغییر سیاسی، میلیونها دختر از تحصیل محروم شدند، هزاران کودک بهدلیل فقر گسترده به کار روی آوردند و بحران مهاجرت و ترس از زندگی تحت حاکمیت گروه طالبان، زمینههای فراگیر را فراهم کرد.
ششمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت اطفال در افغانستان و خشونتهای مسلحانه براساس قطعنامه ۱۶۱۲ شورای امنیت و روز شنبه، ۲۳ دسامبر منتشر شدهاست.
ادارهی گروه طالبان، حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار و شاخهی خراسان داعش از جمله گروههایی هستند که در افغانستان حقوق کودکان را نقض کردهاند و رسما در فهرست ناقضان حقوق کودکان قرار گرفتهاند.
باید گفت، این گروههای اسلامگرا بهدلیل عضوگیری، سوء استفاده، کُشتن و تسهیل تجاوز جنسی علیه کودکان در فهرست ناقضان حقوق کودکان در افغانستان قرار دارند.
یافتههای سازمان ملل متحد نشان میدهد که از اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲، بیش از ۴۵۱۹ مورد خشونت علیه کودکان در افغانستان ثبت شدهاست و در مجموع ۳۵۴۵ کودک چند ماهه تا ۱۷ ساله قربانی خشونت شدهاند.
ویرجینیا گامبا، نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان مللمتحد در امور کودکان و درگیریهای مسلحانه، گفتهاست که محدودیتهای اعمال شده از سوی گروه طالبان بهطور قابل توجهی به افزایش نقض حقوق کودکان کمک کردهاست.
به گفتهی او، میلیونها دختر از رفتن به مکتب منع شدهاند. این امر، همراه با هنجارهای اجتماعی مضر و شیوههای سنتی، بسیاری از دختران را در معرض اشکال شدید خشونت و رفتارهای توهین آمیز از جمله قتل ناموسی، ازدواجهای زودهنگام، خشونت خانگی و خشونت جنسی قرار دادهاست.
این درحالیست که در دوسال پسین، گزارشهای بیشماری از ازدواجهای اجباری، اختطاف، تجاوز جنسی و حتا قتل کودکان بهدست رسانهها رسیدهاست.
گفتنیست، در دوسال حاکمیت گروه طالبان در افغانستان، کودکان بهویژه کودکان دختر با چالشهای زیادی روبهرو شدهاند که این موضوع، واکنشهای زیادی را به همراه داشتهاست.