خبرگزاری راسک: شماری از کسبهکاران و باشندگان استان فراه در حوزهی غرب افغانستان از موجودیت پولهای فرسوده در بازارهای این استان ابراز نگرانی میکنند.
عبدالله رحیمی، یک تن از کسبهکاران استان فراه به خبرگزاری راسک روز شنبه، ۲ جدی/ دی، گفت که موجودیت پولهای فرسوده تاثیرات منفی را بالای داد و ستد اقشار مختلف جامعه به ویژه قشر کسبهکار گذاشتهاست.
او افزود، در حال حاضر خیلی از پولهای کاغذی دستداشتهی مردم و کسبهکاران فرسوده بوده که موجودیت این معضل نگرانیهای زیادی را به همراه داشتهاست.
موصوف همچنان ادامه میدهد، اگر مقامهای بلندپایهی گروه طالبان برای جمعآوری و بیرون رفت از این مشکلات راهکاری را روی دست نداشته باشند، فاجعهی بزرگی سد راهی جامعه خواهد شد.
در همین حال محمود احسانی، یک تن از باشندگان استان فراه به راسک گفته که بیشتر پولهای فرسوده در دسترس مردم قرار دارد و خیلی از دکانداران بازار از گرفتن اینچنین پول خودداری میکنند.
او میگوید، برخی از مردم به منظور حل این موضوع نزد افراد طالبان مراجعه کرده تا معضل پولهای فرسوده حل شود اما آنها پاسخ قناعتبخشی را مطرح نکردهاند.
وی بیان میکند: «خیلی از مردم بخاطر به دست آوردن پولهای دستداشتهی شان تلاشهای زیادی را انجام دادهاند تا این پول را به دست بیارند و در صورتیکه پولهای فرسوده قابل تبادله نباشد شکایات مردمی بیشتر میشود.»
با این وجود عثمان خلیلی، یک تن از صرافان استان فراه به خبرگزاری راسک میگوید، موجودیت پولهای فرسوده سر چشمه از دولت پیشین میگیرد که مردم را با هزار و یک مشکل مواجه کردهاست.
وی گفته که چندینبار جمعی از صرافان به منظور حل پولهای فرسوده با مقامهای طالبان در «د افغانستانبانک» وارد صحبت شدند که بایستی معضل پیش آمده برطرف شود اما تاکنون به این موضوع رسیدگی نشدهاست.
موصوف بیان میکند، پولهای دستداشتهی تمام اقشار جامعه اکثر شان فرسوده بوده و داد و ستد با اینچنین پولها مشکلات را بیشتر خواهد کرد.
در این مورد خواستیم که نظرات مقامهای گروه طالبان در استان فراه را با خود داشته باشیم اما آنها حاضر به صحبت نشدند.
قابل ذکر است که گردش پولهای فرسوده در اقتصاد افغانستان به یک معضل بزرگ مبدل شده و بانکها و قشر کسبهکار از پذیرش این چنین پولها به شدت امتناع میورزند.