خبرگزاری راسک: بازار رشوتستانی در نظام طالبانی تحت نام آنچه آنان تطبیق احکام شریعت اسلامی میخوانند، درحال گرمشدن است. مقامات و اعضای این گروه به بهانههای مختلف از شهروندان رشوت اخذ نموده، مجوزهای چون نواختن و پخش موسیقی در سالنهای عروسی شهرکابل، اجازهی فعالیت سالنهای آرایشی زنانه، فروش مواد مخدر و همچنان مجوز روسپیگری را صادر میکنند.
یافتههای تحقیقی خبرگزاری راسک نشان میدهد که ماموران امر به معروف گروه طالبان بنام تطبیق احکام اسلامی و به بهانهی جلوگیری از آنچه آنان «منکرات» و کارهای ناشایسته تعریف کرده و در ظاهر مردم را از انجام آنها منع کردهاند، با گرفتن پول مجوز فعالیت صادر کرده و به افرادی که به این ماموران امر به معروف رشوت بپردازند، اجازه میدهند تا تمامی مواردی را که این گروه بنام تطبیق احکام شریعت اسلامی در کشور منع کردهاند، بدون هرنوع محدودیت انجام دهند.
گروه طالبان که پخش هرنوع موسیقی در محافل عروسی را در خانه و سالنهای عروسی منع کردهاند، ماموران این گروه شبهنگام وارد سالنهای عروسی شده و از صاحبان محافل عروسی رشوت اخذ میکنند تا اجازه دهند، در مراسمهای عروسی و نامزدی خویش موسیقی پخش نمایند و در صورت عدم پرداخت پول تمامی وسایل پخش موسیقی آنان را شکسته و تخریب میکنند.
دستکم چهار منبع معتبر در شهرکابل به خبرگزاری راسک بهشمول مالکان سالنهای عروسی تایید کردهاند که ماموران امر به معروف از هر محفلی که در آن موسیقی پخش شود، ششهزار روپیهی کابلی/ پول رایج افغانستان رشوت اخذ نموده و سپس اجازه میدهند.
احمد داریوش ابراهیمی که هفتهی قبل محفل عروسی برادرش را در یکی از سالنهای عروسی در تایمنی شهرکابل برگزار کرده بود، میگوید که برای پخش موسیقی در محفل عروسی برادرش به گروه طالبان پول داده است. به گفتهی او: «قبل از اینکه وسایل پخش موسیقی و ساز را بیاورم با صاحب هوتل مشوره کرده بودم، آنها گفتند که اگر به ماموران امر به معروف که از حوزه میآیند پول پرداخت کنید مشکلی نیست، اگر پول ندهید اجازهی پخش موسیقی را نمیدهند.»
به گفتهی این شهروند کابل: «پس از آنکه ساعت هفت شام ماموران طالب آمدند، ششهزار روپیه دادم تا اجازهی پخش موسیقی را دادند.» در سوی دیگر، یافتههای اینگزارش نشان میدهد که گروه طالبان شماری از زنان آرایشگر را که به حوزهی امنیتی این گروه پول پرداخت میکنند به آنان اجازه میدهند تا مشتریان خویش را در خانههایشان آرایش کنند و در بدل آن پول گزافی دریافت نمایند.
گروه طالبان که بنام اسلام و جلوگیری از آنچه آنان «فحشا» تعریف میکنند، تمامی سالنهای آریشی زنانه را در کابل و استانهای کشور مسدود کرده و ضمن راهاندازی چندین راهپیمایی از سوی زنان آرایشگر به آنان اجازهی فعالیت نداده و دکانهایشان را مسدود کردند. اخیرا اعضای این گروه نیز با اخذ رشوت از صاحبان شماری از سالنهای آرایشی زنانه به آنان اجازه دادهاند، در خانههایشان به مشتریان عرضهی خدمات نمایند.
در همین حال، شهروندان کشور با انتقاد از استفادهجوییهای گروه طالبان از نام اسلام و افزایش رشوتستانی آنان گفتهاند: «دین اسلام برای گروه طالبان به ابزار اقتصادی و سودآور تبدیل شده و مانند قرون وسطا و برخورد پاپهای مسیحی یا «کلیساها» با پیروانشان احکام آن را مانند رفتن به بهشت و جلوگیری از دوزخ خرید و فروش میکردند و در بدل دریافت پول گناههای آنان را نیز معاف میکردند.»
شهروندان کشور همچنان میگویند، آنچه بنام تطبیق احکام اسلامی توسط گروه طالبان در جامعه شکل گرفته است، تنها زیان اقتصادی شهروندان و افزایش درآمد گروه طالبان است. بهگفتهی آنان، اگر در یک سالن آرایشی زنانه قبل از این دههزار روپیه مصرف میشد، حالا این مبلغ دو برابر بیشتر شدهاست، زیرا نصف درآمد زنان آرایشگر بابت اجازهی کار و رشوت به جیب گروه طالبان میرود.
گروه طالبان که خود را تکهداران تحقق ارزشهای اسلامی در جامعه خوانده و در بیستسال گذشته توانستهاند شماری از افراد بیسواد و کمسواد را بنام اسلام در محور خویش جمع نمایند، پس از سلطه بر افغانستان همچنان غرق در فساد اخلاقی و رشوتستانی شده و با شعار تطبیق شریعت اسلام دست به فساد اخلاقی و جنایات دیگر میزنند.
پیش از این نیز خبرگزاری راسک به اطلاعاتی دست یافته بود که آنان از حمایت زنان روسپی در محلات مختلف شهرکابل روایت نموده و گفتهاند: «مقامات و اعضای گروه طالبان شماری از زنان را که مصروف فساد اخلاقی و روسپیگری هستند، حمایت نموده و خود نیز از آنان بهرهکشی جنسی (زنا) میکنند.»
براساس گفتههای منابع متعدد، مقامات این گروه و اعضای آن برای انجام فساد اخلاقی خانههای امن ساخته و شبها تا بامداد در این خانهها توسط موترهای مدلبالا با سلاح و تجهیزات نظامی رفتوآمد میکنند.
آگاهان دینی میگویند، گروه طالبان در بیستسال گذشته با تفسیرهای فریبنده و دروغین از دین مقدس اسلام جنایات نابخشودنی مانند انتحار، سربریدن مسلمانان، انفجار در مساجد و دهها مورد دیگر را انجام داده و در دوسال سلطه بر افغانستان دایرهی این استفادهجویی به بخشهای اخلاقی و اجتماعی نیز سرایت کرده که مایهی ننگ و شرم برای تمام عالمان دین اسلام شدهاند.
این عالمان دینی میگویند، تنها کاری که آنان میتوانند در برابر این استفادهجوییهای گروه طالبان انجام دهند، این است که به مردم همهروزه تفهیم میکنند که اسلام را از منظر رفتار، عملکرد و اخلاق گروه طالبان و اعضای آن قضاوت نکنند؛ زیرا اسلام به مراتب متفاوتتر از آنست که گروه طالبان به مردم افغانستان و جهان نشان داده و مردم از آن تنفر پیدا کردهاند.