خبرگزاری راسک: روزنامهنگاران برای نوشتن مطالب خود نیاز به رجوع به منابع مختلفی دارند، اکنون هوش مصنوعی در این زمینه به کمک آنها خواهد آمد.
به گزارش تکاکسپلور، خبرنگاران برای بیان یک مطلب متقاعد کننده، باید روایتهای خبری و اطلاعات قابل اعتماد را پیدا کنند. چنین اطلاعاتی معمولا از مجموعه گستردهای از نشریات، سوابق و کارشناسان به دست میآید که با تعصبات، تخصص، نظرات و سوابق خاص همراه هستند.
در این میان هوشمصنوعی میتواند به عنوان یک راهنما عمل کند. محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در حال ایجاد یک موتور توصیهی منبع هستند که برای پیشنهاد مراجع جهت روزنامهنگاران طراحی شده است.
امیلیو فرارا، از اساتید این دانشگاه گفته که نرم افزار یک متن یا موضوع داده شده را تجزیه و تحلیل میکند و با ارجاع متقابل به پایگاه دادهای از مصاحبهی شوندگان، کارشناسان یا منابع اطلاعاتی، منابع مرتبط را پیشنهاد میکند.
او افزود: «این ابزار میتواند جزییات تماس، زمینههای تخصصی و کارهای قبلی منابع را ارایه دهد.»
توسعهی این ابزار توسط الکساندر اسپانگر، دکترای علوم کامپیوتر هدایت میشود. دانشجوی این دانشگاه که قبلا بهعنوان دانشمند داده در نیویورک تایمز کار میکرد.
اسپانگر با انگیزهی ارایهای منابع مفید جهت خبرنگاران، ابزارهای هوشمصنوعی مختلفی را ایجاد کرد، از جمله یک سیستم توصیهی منبع که در مقاله خود با عنوان «شناسایی منابع اطلاعاتی در مقالات خبری» معرفی کرده است.
دانشمندان برای ایجاد مدل هوشمصنوعی خود مجموعهای از جملات را از بیش از هزار مقالهی خبری جمعآوری کردند و منبع اطلاعات و همچنین دستهی آن منبع(نقل قول مستقیم و…) را مشخص کردند.
اکنون نویسندگان اعلام کردند که مدلهای زبانی بزرگی که آموزش دادهاند، منابع را با دقت ۸۳ درصد تشخیص میدهند.
مدلهای هوشمصنوعی دریافتند که بهطور متوسط، تقریبا نیمی از اطلاعات در مقالات خبری از منابع میآیند و در هر مقاله، معمولا یک تا دو منبع اصلی وجود دارد و دو تا هشت منبع جزئی (آنهایی که سهم کمتری دارند).
محققان الگوریتم جدید خود را با یک آزمایش دیگر به چالش کشیدند: آیا میتوانند تشخیص دهند که آیا منبعی گم شده است؟ اگر هوش مصنوعی بتواند کمبود اطلاعات را تشخیص دهد، آنگاه میتوان آن را طوری پیکربندی کرد که بداند چه زمانی باید یک متخصص خاص را برای تکمیل تصویر کامل توصیه کند.
اسپانگر گفته که منابع کمتر واضح نیز ممکن است ارزشمندترین توصیههایی باشند که روزی یک هوشمصنوعی میتواند، ارایه دهد.
محققان همچنین فکر میکنند که این ابزار در صورتی که بتواند منابع مختلفی را توصیه کند، قابل توجه خواهد بود.
فرارا گفته که این میتواند روزنامهنگاران را با منابع جدید و متنوع فراتر از شبکه معمول آنها آشنا کند، بنابراین اتکا به منابع آشنا را کاهش میدهد و به طور بالقوه دیدگاههای جدیدی را ارایه میدهد.
با اینحال، هر سیستم هوشمصنوعی اگر به درستی طراحی نشود، مستعد سوگیری است. وی خاطرنشان کرده که برای اطمینان از تنوع در پایگاههای اطلاعاتی منبع، استانداردها باید شامل بازنمایی از طیف وسیعی از جمعیتشناسی، رشتهها و دیدگاهها باشند.
گفتنیست، این تیم قصد دارد با خبرنگاران برای جمعآوری بازخورد برای بهبودهای بیشتر همکاری کند.