خبرگزاری راسک: شماری از خبرنگاران حوزهی غرب افغانستان تایید میکنند که با تسلط گروه طالبان در کشور ارزش و جایگاه معنوی خبرنگاران واقعی از بین رفته و نگرانی زیادی را برای این قشر از جامعه بهبار آورده است.
یوسف وهابزاده، یکتن از خبرنگاران در غرب افغانستان در صحبت با خبرنگار خبرگزاری راسک، روز شنبه، ۹جدی / دی، گفته که جایگاهی که خبرنگاران در دوران جمهوریت داشتند در حال حاضر از آن جایگاه برخوردار نمیباشند.
او افزوده که مقامهای رده بالای حکومت در دورهی جمهوریت ارتباط و هماهنگی مطلوبی را با خبرنگاران استانهای افغانستان داشته و موجودیت این موضوع توانسته تا این قشر از جامعه پیرامون حل چالشهای مردم و انکشاف کشور بیشتر کوشا باشند.
موصوف علاوه میکند، اکثر مسوولان دورهی جمهوریت اطلاعات دست داشتهیشان را به اختیار خبرنگاران قرار میدادند که بروز این مساله توانسته بود تا دوستی و برادری را بین حکومت و خبرنگاران ایجاد کند.
در همین حال محمد رحمتی، یکتن از خبرنگاران استان هرات به راسک گفته که خیلی از خبرنگاران آزاد افغانستان از ترس و بازداشت افراد گروه طالبان بهگونهی آشکار فعالیت رسانهای نکرده که این وضع چالشهای زیادی را برای این قشر از جامعه بهوجود آوردهاست.
وی میافزاید، اگر مقامهای گروه طالبان هم به مانند حکومت جمهوریت همکاری و حمایت از خبرنگاران افغانستان داشته باشند کشور به سوی صلح، آرامی و یکپارچگی سوق داده میشود.
به گفتهی او، خیلی از خبرنگاران بنابر تهدیدات و چالشهای امنیتی حرفهی مقدس خبرنگاری را کنار گذاشته و به شغلهای که به دور از مسلکشان بوده، روی آوردهاند.
همچنان محمود روفی، خبرنگار و اصحاب رسانه در حوزهی غرب افغانستان به راسک گفته که عدم دسترسی به اطلاعات و ناهماهنگی بین خبرنگاران و حاکمان افغانستان از جمله حرفهای میباشد که انگیزهی کار خبرنگاری را در کشور به صفر رساندهاست.
او میگوید، شماری از خبرنگاران این حوزه بنابر چالشهای موجود کشور را ترک کرده و روانهی کشورهای اروپایی و… شدهاند.
موصوف بیان میکند، در حال حاضر ارزش خبرنگاران در این فضا کمتر از یک دکاندار بوده و بروز اصلی این موارد ناشی بر عدم آگاهی حاکمان افغانستان از خبرنگار و فعالیت رسانهای میباشد.
در این مورد خواستیم که نظرات مقامهای گروه طالبان را با خود داشته باشیم؛ اما آنها حاضر به صحبت نشدهاند.
قابل ذکر است، خبرنگاران از جمله افرادی در جامعه محسوب میشوند که بیطرف بوده و در انجام وظایف مسلک مقدسشان به منظور حل چالشهای مردمی بتوانند تا آن را به گوش مقامهای بلند پایهی دولتی برسانند.