خبرگزاری راسک: گروه طالبان بهتازگی بیان کردهاند که انتصاب این نماینده «غیرضروری» است، زیرا افغانستان یک منطقهی درگیری نیست و توسط یک نظام اداره میشود که بتواند منافع ملی را تامین کند.
مقامهای گروه طالبان افغانستان روز شنبه، ۹ جدی/دی، از طرح شورای امنیت سازمان ملل متحد برای فرستادهی ویژه به منظور ترویج و رعایت حقوق بشر در این کشور انتقاد کرده و آن را یک اقدام «غیر ضروری» خواندهاند.
گروه طالبان به طور رسمی توسط هیچ کشور یا نهاد جهانی به رسمیت شناخته نشدهاند و سازمان ملل متحد از «مقامهای واقعی گروه طالبان» به عنوان یک نظام یاد میکند.
بسیاری از تعاملها با گروه طالبان در تلاش برای لغو کنترلهای خود بر زنان و دختران، یا متوقفکردن آنها تا زمانیکه امتیازاتی مانند بازگشایی فرصتهای تحصیلی برای زنان را بگیرند، دچار مشکل شدهاند.
روز جمعه، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهای را تصویب کرد که در آن خواستار تعیین یک نمایندهی ویژه برای افغانستان جهت افزایش تعامل با این کشور و مقامهای گروه طالبان شدهاست.
اما عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجهی طالبان گفت که فرستادهی جدید «غیرضروری» است، زیرا افغانستان یک منطقهی درگیری نیست و توسط یک نظام اداره میشود که قادر به تامین منافع ملی خود میباشد.
او طی یک پیام در رسانهی اجتماعی گفت، گروه طالبان از «تعامل قویتر و تقویت شده» با سازمان ملل استقبال میکند، اما فرستادگان ویژه با تحمیل راه حلهای خارجی شرایط را پیچیدهتر کردهاند.
او در ادامهی پیامش افزود: «رویکرد گروه طالبان در افغانستان در نهایت براساس باورهای دینی، ارزشهای فرهنگی و منافع ملی مردم افغانستان هدایت خواهد شد.»
از زمانیکه گروه طالبان در آگست ۲۰۲۱ به قدرت بازگشتند، حاکمان جدید کابل بر حق خود برای اعمال کنترلهای اجتماعی سخت مطابق با تفسیر سختگیرانهی خود از اسلام پافشاری کردهاند.