خبرگزاری راسک: وزارت داخلهی پاکستان در حالی یک بیانیه را منتشرکرده که سنا در مورد افزایش نفوذ و فعالیتهای تحریک طالبان پاکستان پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و انفعال دولت موقت افغانستان به رهبری طالبان در برابر این گروه ممنوعه مطلع شد.
مقامهای پاکستانی گفتهاند، پاکستان که شاهد هجوم تروریستهای تحریک طالبان به تعداد قابل توجهی در مناطق قبیلهای ناآرام خیبر پختونخوا است با تهدید دولت اسلامی (داعش) نیز مواجه است که تلاش میکند، جای پایی در این کشور ایجاد کند.
وزارت داخلهی پاکستان، در پاسخی کتبی در ساعت پرسش، سازماندهی مجدد و گسترش عملیاتی تحریک طالبان پاکستان در جریان مذاکرات صلح در سال ۲۰۲۲ را برجسته کرد که به طور قابل توجهی فعالیتهای ستیزهجویانه آن را افزایش دادهاست.
این کشور به فعالیتهای خود رونق چشمگیری دادهاست و به دنبال حمایت سایر گروههای شبه نظامی برای افزایش قدرت و قابلیتها است. این مرکز بیشتر در خیبر پختونخوا، به ویژه مناطق ادغام شده، با ردپایی در بلوچستان و تلاش برای فعالکردن شبکهی خود در کشور متمرکز است.
این بیانیه گفت که ورود تعداد قابل توجهی تحریک طالبان پاکستان در شهرستانهای ادغام شده، همراه با استخدام، آموزش و استقرار بمبگذاران انتحاری که باعث نگرانیاست، ادامه دارد.
این وزارتخانه گفت که داعش مخفف عربی گروه شبهنظامی خودخواندهی دولت اسلامی همچنین در تلاش است تا جای پایی در پاکستان ایجاد کند و به فعالیتهای تروریستی علیه شیعیان و اقلیتهای مذهبی متوسل شده تا آتش درگیریهای فرقهای را شعلهور کند.
در این بیانیه آمدهاست که حصارکشی در امتداد مرزهای غربی پاکستان تا حد زیادی برای تقویت بیشتر مکانیسم دولتی برای مهار حرکت غیرقانونی از آن سوی مرز تکمیل شدهاست و با این حال، اشاره کرد که این دو سازمان، به ویژه «تیتیپی»، به خرابکاری در حصار ادامه دادند.
پاکستان پس از مواجهه با موجی از حملات مرگبار گروههای شبهنظامی مستقر در افغانستان در سال گذشته، حصارکشی مرزهای متخلخل خود با افغانستان را در مارچ ۲۰۱۷ آغاز کرد.
این دیوار که در مرز ۲۶۴۰ کیلومتری ساخته میشود، به خط دیورند نیز معروف است و در حال تکمیل است که از میان کوههای ناهموار، درههای جنگلی انبوه و گذرگاههای صخرهای باریک میگذرد و گفته میشود که ستیزهجویان از زمان لغو آتشبس با دولت پاکستان در نوامبر ۲۰۲۲، حملات خود را افزایش دادهاند.