خبرگزاری راسک: گزارشها از استان هرات در حوزهی غرب افغانستان حاکی از آن است که پس از ترورهای هدفمند بالای مردم و علمای دینی تشیع آمار دانش آموزان مکتبهای دخترانه زیر صنوف ششم ۵۰ درصد کاهش یافته است.
یک منبع آگاه در استان هرات مشروط بر حفظ هویتش به خبرنگار خبرگزاری راسک روز جمعه، ۱۵جدی/ دی، گفته که حملههای تروریستی بالای باشندگان منطقهی جبرییل این استان برخی خانوادهها را وارد کرده که خانه و کاشانهیشان را به فروش برسانند و افغانستان را ترک کنند.
به گفتهی منبع، تعداد این خانوادهها مشخص نیست، اما ۵۰ درصد از دانش آموزان مکتبهای خصوصی و دولتی را کاهش داده است.
منبع علاوه میکند، این روند اگر اینگونه بالای مردم شیعه مذهب ادامه داشته باشد یک فاجعهی بزرگی دامنگیر گروه طالبان خواهد شد و جبران آن برای مقامهای ارشد این گروه مبدل به یک فضای نامناسبی میشود.
همچنان یک منبع دیگر از استان هرات به راسک میگوید، برخی از علمای شیعه بعد از حملههای تروریستی در منطقهی جبرییل و محله کورهی ملی این استان افغانستان را به مقصد ایران ترک کردهاند.
این منبع تصریح میکند، این علمای دینی تا هنگامی که اوضاع امنیتی هرات نورمال شود در ایران خواهند بود.
منبع با اشاره به حرفهایش افزود که گروه طالبان هم بهدنبال این هستند که بتوانند از آب گلآلود ماهی بگیرند و به اهدافی که دارند یک قدم نزدیک شوند.
از سوی دیگر، محمد اسماعیل، یکتن از باشندگان استان هرات به راسک گفته که بیش از دو سالی که گروه طالبان وارد افغانستان شدهاند میتوان بیان کرد که ۷۰ درصد مردم هزار از منطقهی «حاجی عباس جبرییل» استان هرات به کشورهای ایران و اروپایی رفته و افغانستان را ترک کردند.
او تصریح میکند که زندگی زیر حاکمیت گروه طالبان بینهایت دشوار بوده و مردم هم هر روز لحظه شماری میکنند که ریشهی این گروه از داخل افغانستان برچیده شود.
وی همچنین میافزاید، اگر تهدیدات و ناامنیهای سازمان یافته اینگونه ادامه داشته باشد امکان زیادی دارد که عدهی دیگری از باشندگان این استان شهرشان را ترک کنند و به بیرون از افغانستان زندگی نمایند.
با این حساب، حلیم حکیمی، آگاه امور در حوزهی غرب افغانستان به راسک میگوید، وحشت و ناامنی بالای تمام اقشار جامعه مخصوصا قوم هزاره از حکومت کرزی گرفته تا دوران اشرف غنی و حالا هم گروه طالبان که بدترین وضعیت موجود را برای این قشر از افغانستان به بار آورده و هر روز آنها را متواری میکنند.
او افزود که: «گروه طالبان چرا بهدنبال تک خوری در افغانستان هستند باید این را بدانند که روزی خواهد رسید که تمام این ظلم و ستمی که بالای دیگر اقوام غیر پشتون وارد کردند بالای خودشان هم روزی تطبیق میشود».
موصوف میافزاید، اگر افغانستان خانهی مشترک تمام اقشار و اقوام کشور محسوب میشود پس چرا تنها پشتونهای طالب حکمروایی میکنند و دیگر قومهای جامعه نقش نمادین را دارند.
گفته میشود که حملات تروریستی پسین منطقهی «جبرییل و محله کورهی ملی» استان هرات از سوی افراد طالبان طراحی و سازماندهی گردید و زیر نام داعش ختم شد.
باید یادآور شد که اعضای گروه طالبان در دروان حکومت اشرف غنی حملههای تروریستی و انتحاری و انفجاریشان را بالای مردم هزاره و شیعه مذهب جریاد داشت که میتوان اشارهی را بر منطقهی دشت برچی و دهمزنگ کابل کرد.
گفته شده که بیشترین تلفات مردم هزاره در دولت جمهوریت اشرف غنی عنوان شد که بیش از ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر قتل عام شدند.
شایان ذکر است که مردم هزاره در تمام دولتهای افغانستان به آن صورت که پشتونها، تاجیکها و… نقش داشتند این قوم از کشور نقششان کمرنگ بوده و همیشه وقت علمای دینی و مردم بی گناهشان مورد حملههای تروریستی و انفجاری قرار گرفتهاند.
این درحالیست که هیچ یک از دولتهای افغانستان برای کاوش این معضلات که هزارهها و شیعیان را آزار و اذیت کرده، برنامهی مدونی را روی دست نداشتهاند.