خبرگزاری راسک: در یک تحول اخیر، افغانستان به عنوان منبع تشدید تروریسم شناسایی شده است که تهدیدات قابل توجهی برای کشورهای همسایه آن به شمار میرود.
به گزارش رویترز، طالبان افغانستان از طریق کانالهای ارتباطی المرساد، سه روایت متمایز ارایه کردهاند که تقصیر را به گردن تاجیکستان میاندازند، ادعا میکنند که یک توطئه بینالمللی وجود دارد، یا اینکه ایران اطلاع قبلی از این حملهها را داشته است.
المصرید، یک رسانهی مرتبط با طالبان با ادعای اینکه بُمبگذاران انتحاری اتباع تاجیکستان هستند، تلاش کرد تا از مسوولیت خود منصرف شود و القا کرد که کشورهای همسایه ممکن است از داعش علیه ایران استفاده کنند.
شاخهی رسانهای گروه طالبان نیز حملههای کرمان را به عنوان بخشی از یک توطئه بینالمللی معرفی کرد و آن را به مواضع سیاست خارجی طرفدار فلسطینی ایران در برابر اشغالگری اسراییل مرتبط دانست.
علاوه بر این، المصرید ایران را مقصر دانست و تاکید کرد که دولت افغانستان اطلاعاتی در مورد فعالیتهای داعش به اشتراک گذاشته است. به اشتراکگذاری اطلاعاتی ادعایی گروه طالبان این سوال را در مورد اینکه آیا اگر ایران براساس اطلاعات عمل کرده بود، جلوگیری میشد یا خیر، ایجاد میکند.
ایالات متحده بر نقش داعش در دو بُمبگذاری در ایران که منجر به تلفات قابل توجهی شد، تایید کردهاست. این رویدادها بر گسترش نگران کنندهی تروریسم از افغانستان تاکید میکند که یک تهدید بزرگ برای کل منطقه است.
کشورهای همسایهی افغانستان همچنان با عواقب فعالیتهای تروریستی ناشی از منطقه دستوپنجه نرم میکنند. حضور این گروهها پتانسیل ایجاد بیثباتی در کل منطقه و ایجاد فضای عدم اطمینان و ناامنی را دارد.
علیرغم شواهد زیاد، گروه طالبان بر انکار دخالت خود در تروریسم منطقهای و بهرهبرداری از خاک افغانستان برای چنین فعالیتهایی اصرار دارد.
از آنجایی که تروریسم بر ثبات منطقه سایه افکنده است، جامعهی بینالمللی با تاکید بر نیاز به تلاشهای جمعی برای رسیدگی به علل ریشهای و جلوگیری از تشدید بیشتر بحران، به دقت نظارت میکند.
گفتنیست، حملههای پسین به پاکستان و همچنان دو انفجار مرگبار کرمان ایران نشان میدهند که تروریست در این کشورها نفوذ کردهاند؛ چیزیکه نگرانیهای زیادی را میان کشورهای همسایهی افغانستان بهوجود آوردهاست.