خبرگزاری راسک: گزارشها از سه شهرستان استان بادغیس در غرب افغانستان حکایت از آن میکند که باشندگان این مناطق زیر خط فقر و در گرسنگی زندگی خود را دنبال میکنند.
فرزاد بصیری، یکتن از باشندگان استان بادغیس در صحبت با خبرنگار خبرگزاری راسک یکشنبه، ۲۴جدی/ دی، گفته که ۴۰ درصد مردم این شهرستانها در گرسنگی و زیر خط فقر زندگیشان را در بدترین وضعیت ممکن دنبال میکنند.
او میگوید، با تسلط گروه طالبان در افغانستان نسبتا امنیت تامین شده، اما زمینهی کار و اشتغال از بین رفته و نگرانیهای بیشماری را برای باشندگان کشور بهبار آورده است.
موصوف بیان میکند، شهرستانهای که در حال حاضر شامل ۴۰ درصد فقر و گرسنگی قرار دارند شامل بالامرغاب، جوند و آبکمری میباشد.
وی میافزاید، مردم این شهرستانها بیشترشان مشغول به زراعت و مالداری هستند که با خشکسالیهای اخیر توان اقتصادی آنها هم به صفر و زیر صفر رسیده است.
به گفتهی او، وضع موجود بیانگر یک فاجعه است که مردم صدایشان پیرامون معضلات پیش آمده به هیچ جای نمیرسد که کمک و همکاری صورت بگیرد.
باشندهی بادغیس تصریح میکند که در گذشتهها کمکهای موسسات ملی و بینالمللی برای خانوادهها اجرا میشد، اما طبق صحبتهای گوناگون این کمکها هم به جیب افراد گروه طالبان ریخته میشود.
با این وجود زرغونه، یکتن از زنان شهرستان جوند به راسک میگوید، از دو شب بدین سو غذا نخورده و در گرسنگی کامل همراه با دو فرزندش بهسر میبرد.
او افزود که: «سرپرست خانوادهاش میباشد که در حال حاضر پیدا کردن مخارج روزانهی فامیل هم به سختی به دست میآید تا شکم فرزندانش سیر شود».
زرغونه، از چهارسال به این طرف تمامی مخارج زندگی را خودش تامین میکند و گفته که فوت شوهرش کمر وی را شکسته است.
او از مقامهای گروه طالبان و نهادهای بینالمللی میخواهد که توجهی به خود و فرزندانش صورت بگیرد تا وضعیت زندگیاش تا اندازهی بهتر شود.
همچنان یک منبع مردمی در حوزهی غرب افغانستان تایید میکند که علاوه بر مناطق دور دست استان بادغیس دیگر شهرستانهای جنوب و غربی کشور زیر خط فقر و گرسنگی قرار دارند و تا حالا هیچ یک از مقامهای رده بالای و پایین گروه طالبان برای بیرون رفت از این فضا توجهی نداشتهاند.
منبع افزود که کمکهای نهادهای جهانی به منظور مشکلات مردم داده میشود که افراد گروه طالبان تنها به خانوادههای مورد نظر خودشان این کمکها را خواهند داد.
همچنان موسی صفدری، فعال مدنی در استان بادغیس به راسک میگوید، اگر یک محاسبهی صورت بگیرد تمامی نقاط استان بادغیس یا کل افغانستان در زیر خط فقر و گرسنگی قرار دارند.
وی میافزاید، بیکاری و عدم زمینهی اشتغالزایی در افغانستان به درجهی صفر یا زیر صفر رسیده که مردم فغانشان به مرحلهی جان دادن رسیده است.
موصوف علاوه میکند، خیلی از ساکنان استان بادغیس در بیاقتصادی به سر میبرند که میتوان گفت، از ۱۰۰ درصد ۹۰ درصد مردم در بیسرنوشتی و بیکاری شب و روزشان را دنبال میکنند.
طبق گزارشهای منتشر شده از سوی رسانههای داخلی و خارجی تعداد زیادی از کشورهای آسیایی و اروپایی جهت همدلی با مردم افغانستان کمکهای بشر دوستانهیشان را ارسال کرده و میکنند که این کمکها به جیب افراد گروه طالبان و… ریخته میشود.
قابل ذکر است که چندی پیش هم افراد گروه طالبان از کمکهای استان هرات به جیب خود زده که توسط رسانههای گوناگون مخصوصا شبکههای اجتماعی افشا شدند.