خبرگزاری راسک: براساس تحلیل جدید صندوق بینالمللی پول، هوش مصنوعی تقریبا ۴۰ درصد از مشاغل را تحت تاثیر قرار میدهد.
کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بینالمللی پول میگوید «در اکثر سناریوها، هوش مصنوعی احتمالا نابرابری کلی را بدتر میکند».
خانم جورجیوا میافزاید که سیاستگذاران باید «روند مشکلساز» را برای «جلوگیری از دامن زدن به تنشهای اجتماعی بیشتر توسط فناوری» بررسی کنند.
در موارد دیگر، هوش مصنوعی توانایی انجام وظایف کلیدی را خواهد داشت که در حال حاضر توسط انسانها اجرا میشوند. این میتواند تقاضا برای نیروی کار را کاهش دهد، بر دستمزدها تاثیر بگذارد و حتی مشاغل را ریشه کن کند.
این منعکس کنندهی گزارش گلدمن ساکس در سال ۲۰۲۳، است که تخمین میزند هوش مصنوعی میتواند معادل ۳۰۰ میلیون شغل تمام وقت را جایگزین کند.
خانم جورجیوا گفت: «برای کشورها بسیار مهم است که شبکههای ایمنی اجتماعی جامعی را ایجاد کنند و برنامههای بازآموزی را برای کارگران آسیب پذیر ارایه دهند».
تحلیل صندوق بینالمللی پول در حالی منتشر میشود که رهبران تجاری و سیاسی جهانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گرد هم میآیند.
گفتنیست، این فناوری در سراسر جهان با مقررات فزایندهای مواجه است. ماه گذشته، مقامهای اتحادیهی اروپا به یک توافق موقت در مورد اولین قوانین جامع جهان برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی دست یافتند.