خبرگزاری راسک: همزمان با افزایش تنشها و حملات علیه کشتیرانی در آبراه بینالمللی دریای سرخ، تامینکنندگان گاز مایع طبیعی «الانجی»، از جمله قطر و روسیه، اعلام کردهاند که از پیمودن مسیر کانال سوئز اجتناب کرده و میخواهند مسیر محمولههایشان را تغییر دهند.
به نقل از گزارش العربیهای فارسیکه روز سهشنبه، ۲۶ جدی/دی، منتشرشده، خبرگزاری «بلومبرگ» دادههای را در رابطه به ردیابی کشتیرانی گردآوری کرده که نشان میدهد، گاز طبیعی مایع قطر که در آخر هفته پس از حملات هوایی به رهبری آمریکا علیه گروه شبهنظامی در یمن در سواحل عمان متوقف شده بود، اکنون به سمت «دماغه امید نیک» در آفریقای جنوبی یا آسیای جنوب شرقی تغییر مسیر دادهاست.
طبق این دادهها، دو نفتکش کامل، از جمله یک نفتکش تحت کنترل پروژهی صادراتی «یامال» روسیه، روز دوشنبه از ورودی شمالی کانال سوئز به سمت دریای مدیترانه تغییر مسیر دادهاند، این کشتیها در ورودی سوئز منتظر بودند و به احتمال زیاد قصد داشتند گاز را به آسیا انتقال دهند.
پس از ماهها حملات حوثیها، هشداری از سوی ایالات متحدهی آمریکا به مالکان کشتیها صادر شد که از دریای سرخ تردد نکنند. قطر و روسیه به عنوان آخرین تامینکنندگان اصلی «الانجی» شناخته میشوند که با استفاده از کانال سوئز برای کاهش زمان ترانزیت به اروپا فعالیت میکنند.
گفته میشود، قطر پس از آمریکا بزرگترین عرضهکنندهی گاز طبیعی مایع به اروپاست و اختلال در کشتیرانی یا به تعویق افتادن ارسال محمولهها به خاطر دور زدن قارهی آفریقا امنیت انرژی این قاره را تهدید میکند.
تنها خبر خوب برای اروپا این است که ذخایر گاز طبیعی این کشور بالاتر از ۷۹.۷۴ درصد قرار دارند، یعنی بیشتر از متوسط ۱۰ ساله که نتیجهی آغاز گرمتر از حد انتظار زمستان بوده است، اما اگر سرمای فعلی هوا ادامه یابد، شرایط تغییر میکند.