خبرگزاری راسک: گزارشها از استان هرات در حوزهی غرب افغانستان حاکی از آنست که امیرمحمد اسماعیلخان طی یک هفتهی اخیر برخی فعالیتهای ضد طالبانی را در نقاط گوناگون این شهر شروع کرده و اعضای این گروه را به تشویش انداختهاست.
یک منبع آگاه در استان هرات مشروط بر حفظ هویتش در صحبت با خبرنگار خبرگزاری راسک روز چهارشنبه، ۲۷ جدی / دی میگوید، حملهی انفجاری که چند روز پیش بالای رنجر پلیس ترافیک طالبان در منطقهی «درب خوش» استان هرات رخ داد، از جمله مواردی بوده که آغاز برنامهی ضد گروه طالبان عنوان شدهاست.
منبع علاوه میکند که در تازهترین مورد امروز در ناحیهی هفتم شهر هرات دو حملهی تروریستی روی داده که افراد گروه طالبان مورد هدف قرار گرفتهاند.
به گفتهی منبع، این حملات با همآهنگی دیگر جبهات جنگی ضد طالبانی آغاز شده و تا باز پسگیری دوبارهی افغانستان از دسترس افراد این گروه در نقاط مختلف کشور به ویژه غرب افغانستان و استان هرات جریان دارد.
این حرفها در حالی مطرح میشود که چندی پیش امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجهی گروه طالبان در افغانستان طی یک سخنرانی در تالار جلالالدین محمد بلخی استان هرات از امیرمحمد اسماعیلخان به شدت گلهمند بودهاست.
او در سخنرانی خود خطاب به آقای اسماعیل گفت، در دورهی تحول نیروهای گروه طالبان افغانستان با تمام احترام و انسانیت فرمانده اسماعیل را به خانهاش بدرقه کرده و اصل خوبی را در قبال این شخص گذاشتهاند، اما بارها از رسانهها دیده و شنیده شده که افکار طالبانی باید از افغانستان برچیده شود.
در همین حال اکبر صادقی، آگاه امور مسایل سیاسی در افغانستان به خبرگزاری راسک میگوید، حملات اخیر مخالفان گروه طالبان در بخشهای مختلف کشور بدین معناست که آرام و آرام کشورهای غربی به دنبال جریان دیگری در افغانستان میباشند که بتوانند در عوض طالبان از آنها استفاده کنند.
او افزود، کشورهای غربی به ویژه آمریکا منفعتاش در روندی است که دولت و ملتاش در آسودگی کامل زندگی شان را انجام دهند.
موصوف میافزاید همهگان به چشم سر دیدن که طی ۲۰ سال آمریکا در افغانستان چیکرد و به جز از تباهی و ویرانی کشور و مردم ستمدیده دیگر خدماتی را برای افغانستان رقم نزد.
او تصریح میکند، در حال حاضر غربیها در اتاقهای فکر شان به دنبال نوآوری یک جامعهی نسبتا آرام در افغانستان هستند که آبروی خود شان در دورهی فعالیت گروه طالبان زیرسوال نرود و همچنین به عنوان حامی و غمخوار مردم افغانستان و حقوقبشر و حقوق زنان پابرجا بماند.
همچنان مصطفی حبیبی، یک تن از فعالان مدنی در حوزهی غرب افغانستان گفت، بیشتر فرماندهان جهادی در حال حاضر از وضعیت مطلوبی در کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی برخورد نیستند و نمیتوانند، جایگاهی را که در افغانستان داشتند در آن کشورها داشته باشند.
موصوف میافزاید، تمامی رهبران و فرماندهان جهادی و غیرجهادی در تلاش این هستند که هر چی زودتر به سلطهی طالبان نقطهی پایان ببخشند و پای خود را به عنوان مقامهای معتبر داخل افغانستان باز کنند.
وی بیان میکند، طالبان هم از دو سال به این طرف به خوبی دانستهاند که بازیچهی برخی کشورهای شرقی و غربی شدهاند. به باور او، رهبر و مقامهای برجستهی گروه طالبان حاکمیت شان را به گونهی اجبار بالای مردم تحمیل میکنند و کمکم به دنبال ختم ماه عسل شان میباشند.
قابل ذکر است که حملات جبهات جنگی ضد طالبانی در این اواخر افزایش یافته و برخی مقامهای گروه طالبان خطاب به کشورهای غربی به ویژه آمریکا گفتهاند که در تمامی این حملات پای کشورهای دخیل است که در برابر اعضای این گروه در گذشتهها جنگ و نبرد کردهاند.