خبرگزاری راسک: شماری از مسافران مسیر شاهراه هرات_غور میگویند، نیروهای گروه طالبان در ایستهای بازرسی شان وارد موترهای مسافربری شده و با افرادی فارسی زبان از رفتارهای ناپسندی کار میگیرند.
یک تن از مسافران مسیر شاهراه هرات_غور مشروط بر حفظ هویتش به خبرنگار خبرگزاری راسک روز جمعه، ۶ دلو/ بهمن گفت، چندین ایست بازرسی افراد گروه طالبان در این مسیر است که با سوال و جوابهای بیمورد مسافران را به نگرانی بیشماری مواجه ساختهاند.
وی میگوید، هنگامیکه افراد گروه طالبان در موترهای مسافربری بالا میشوند، ترس و هراس به جان تمام مسافران میافتد که این وضع بیانگر یک نوع وحشت بین مردم میباشد.
همچنان، یک تن دیگر از مسافران موترهای مسافربری در مسیر هرات_کابل که نخواست نامی از وی در گزارش درج شود، به خبرنگار راسک میگوید، افراد گروه طالبان در بیش از ۱۰ مکان ایست بازرسی دارند که با داخلشدن بر موترهای خورد و بزرگ برخی مسافران را به چالش کشیدهاند.
او افزوده: «نیروهای گروه طالبان که سن و سال شان کمتر از ۲۰ سال بوده به مرد کهنسال به زبان پشتو میگویند که کجا میروی، مرد کهنسال در جواب به فارسی گفته که از هرات به کابل میروم، آنوقت طالب بچه فریاد زد که چرا پشتو صحبت نمیکنی، اینبار هم خیر است بار دیگر اگر با من سر بخوری و زبان پشتو را بلد نباشی روزگارت سیاه و تباه میشود.»
موصوف علاوه میکند، اکثر مسافران مسیر راه هرات_کابل قشر مستضعف جامعه بوده که توان خریداری بلیتهای هواپیما را ندارند که از شر و استرس افراد گروه طالبان در امان باشند. به گفتهی وی، اگر قیمت بلیتهای هوایی مناسب میبود، یک فرد با موترهای مسافربری به گونهی زمینی مسافرت نمیکرد.
طبق گزارش رسانههای داخلی و خارجی مسیر شاهراه هرات_غور و غور_کابل یک مسیر طولانی بوده که خیلی از اقوام هزاره، تاجیک و اوزبیکها بنابر دلایلی از سوی افراد ناشناس و «گروههای تروریستی» همچون طالبان در سالهای حکومت غنی جانهای شیرین شان را از دست دادهاند.
میتوان گفت، خیلی از مردم شهرستان لعل و سر جنگل استان غور توسط نیروهای گروه طالبان به رگبار بسته شدند که تا کنون زنده و مردهی شان مشخص نیست که در کدام موقعیت افغانستان قرار دارند.
با این وجود مرتضی ارمغان، آگاه امور در استان غور به خبرگزاری راسک گفت: «ظاهراً افراد گروه طالبان مثل روز معلوم است که چهرهی یک فرد عادی را ندارند.» او افزوده، چرا خیلی از مردم افغانستان کشور شان را ترک کردند و افغانستان را به اینچنین افراد واگذار نمودند، این اقدام برخواسته از عدم یک اندیشهی برابر در قبال اعضای این گروه عنوان شدهاست.
موصوف میافزاید، تبعیضات و افکار پوچ طالبانی تمام نویدهای جامعه را با خاکستر یکسان کرده و فرصتها را برای افرادیکه قصد پیشرفت و ترقی را در افغانستان داشتند، نابود و تباه کردهاند.
در همین حال محراب حبیبی، یک تن از رانندگان موترهای مسافربری در استان هرات به خبرگزاری راسک میگوید، علاوه بر ترس مسافران در مسیر شاهراهها، تمامی رانندگان موترهای مسافربری هم از ورود نیروهای گروه طالبان در داخل موترهای مسافری هراس دارند و کاری هم به منظور نجات دادن کرده نمیتوانند.
از سوی دیگر امید درخشان، فعال مدنی در غرب افغانستان تایید میکند، مشکلات در مسیر شاهراههای استانهای افغانستان وجود دارند و گروه طالبان هم تا اندازهی فشارهای فاشیستی را بالای مردم افزایش دادهاند.
او میگوید، اقوام غیرپشتون نیز در افغانستان سهیم هستند و نباید که افراد گروه طالبان برخورد سلیقهای را با هموطنان خود انجام دهند و فضا را برای دیگر اقشار جامعه روز به روز تنگتر کنند.
این در حالیست که مقامهای گروه طالبان بارها از وضعیت مطلوب شاهراههای استانهای افغانستان در رسانهها خبر دادهاند. قابل ذکر است که بینظمی افراد گروه طالبان در مسیر شاهراههای استانهای گوناگون افغانستان معضلات بیشماری را برای خیلی از مسافران از جمله کودکان و زنان وارد کردهاست.