خبرگزاری راسک: ستارهشناسان تصاویر خارقالعادهای از کهکشانهای مارپیچی منتشر کردهاند که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب با کیفیت بالا و با جزییات حیرتآور به ثبت رسیدهاند.
دانشمندان ابراز امیدواری کردهاند که با این تصاویر بتوانند، به چگونگی و مکان تشکیل ستارهها پی ببردند.
کهکشانهایکه تصاویر آن منتشرشده، در نزدیکی کهکشان راهشیری موقعیت دارند که نزدیکترین آن در فاصلهی ۱۵ میلیون سال نوری و دورترین آن در فاصلهی ۶۰ میلیون سال نوری از کهکشان ما (راهشیری) واقع شدهاند.
به گفتهی ستارهشناسان، این تصاویر با کیفیت خارقالعاده ثبت شدهاند و جزییات آن ممکن است سرنخهایی را برای دنبالکردن چگونگی تکامل ستارهها در اختیار بشر قرار دهد. در کل تصاویر ۱۹ کهکشان مارپیچی منتشر شدهاند.
تلسکوپ جیمز وب از وقتیکه برای کاوشهای میانکهکشانی به فضا فرستاده شده، تصاویر خیرهکنندهی زیادی را به زمین مخابره کرده و این تصاویر منجرشده تا چشم بشر بر زیباییهای بیانتهایی باز شود.
این تلسکوپ در سال ۲۰۲۱ میلادی، به هدف تصویربرداری از اولین ستارگان و کهکشانهای که در جهان درخشیدند، به فضا پرتاب شده و یک سال بعد آن شش کهکشان جدید از سوی این تلسکوپ کشف شدند.
به نظر میرسید، کهکشانهای کشفشده از سوی این تلسکوپ، بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون سال بعد از بیگبنگ که ۱۳.۸ میلیارد سال پیش اتفاق افتاده، ایجاد شدهاند.
جانیس لی، ستارهشناس از موسسهی علمی تلسکوپ فضایی در مریلند آمریکا نیز بیان کرده: «تصاویر جدید نه تنها از نظر زیباییشناسی خیرهکنندهاند، بلکه قصهای در رابطه به چگونگی شکلگیری ستاره را به همراه دارد.»
کهکشانهای مارپیچیکه در تصاویر منتشر شدهاند، به رنگهای قرمز و نارنجی مشاهده میشوند و به گفتهی ستارهشناسان، این تصاویر نشاندهندهی مناطق گازی گستردهای است که دانشمندان را از توزیع و حرکت گاز و غبار در این کهکشانها آگاه میسازد.
جزییات ارایهشده در این تصاویر بیسابقه است و طرز دیدی را در رابطه به فرآیندهای شکلگیری و تکامل کهکشانها نشان میدهد.