خبرگزاری راسک: گزارشها از داخل زندان زنانهی مرکزی استان هرات در حوزهی غرب افغانستان حاکی از آن است که شماری از زنان زندانی مبتلا به سیگار و مواد مخدر شدهاند.
یک منبع آگاه مشروط بر حفظ هویتش در استان هرات به خبرنگار خبرگزاری راسک روز سهشنبه، ۱۰دلو/ بهمن، میگوید، ۲۵ تا ۳۰ درصد زنانی که در حال حاضر در زندان این استان به سر میبرند، مبتلا به سیگار و مواد مخدر از نوع چرس و تریاک شدهاند.
به گفتهی منبع، زنان زندانی ابتدا از سیگار به دخانیات و آرام آرام به مواد مخدر روی میآورند و عادت به این عمل میکنند.
منبع میافزاید، سیگار و مواد مخدر از طریق برخی افراد گروه طالبان وارد زندان زنانهی استان هرات شده و سپس به دسترس شماری از زنان زندانی قرار میگیرد.
به باور منبع، این یک نوع درآمدی است که افراد گروه طالبان با وارد کردن سیگار و مواد مخدر زنان سالم جامعه را به یک فرد معتاد تبدیل میکنند.
بنابر گفتههای منبع، اگر ممانعتی پیرامون این معضل از سوی نهادهای بینالمللی و بزرگان گروه طالبان نشود امکان دارد که دیگر زنان زندانی هم مبتلا به کشیدن سیگار و استفاده مواد مخدر شوند.
همچنان یک منبع معتبر در استان هرات به راسک گفت که داخل زندان زنانه این استان دکانی میباشد که تهیه سیگار و مواد مخدر هم از طریق همین مکان به دسترس زندانیان زن قرار میگیرد.
منبع افزود که طبق گزارشها یک بسته سیگار که در بیرون زندان به ۵۰ روپیهی کابلی/ پول رایج در افغانستان، باشد در داخل زندان دو برابر فروخته میشود.
به گفتهی منبع، مواد مخدر هم به همینگونه در داخل زندان برای برخی زنان زندانی فروخته میشود و هیچ نهادی هم نیست که در این باره تحقیق و ارزیابی نماید.
این منبع میافزاید، اکثر زنان زندانی که مبتلا به مواد مخدر شدهاند بیشتر از نوع چرس استفادهی دارند.
به باور منبع، افراد گروه طالبان برای زنان زندانی که پول سیگار و مواد مخدر خود را نداشته باشند پیشنهاد عملهای غیر اخلاقی را داده تا بتوانند از این طریق ارتباطی را با این زنان برقرار کنند.
حمیرا آرام، فعال حقوق زن در غرب افغانستان به راسک میگوید، از حاکمیت گروه طالبان در کشور تناسب به دیگر اقشار جامعه دختران و زنان بیشترین ضربه را از سوی این گروه مشاهده کردهاند.
او افزود که از دید بزرگان طالبان زنان را به چشم غلام یا پایینتر از آن در جامعه دیدهاند که این معضل در تمامی دنیا وجود ندارد.
وی بیان میکند: « افکار گروه طالبان یک اندیشهی غیر انسانی و اسلامی بوده که در هر کتاب الهی مطالعهی صورت گیرد متوجه خواهیم شد که این عمل جواز مشروع و شرعی ندارد».
موصوف اضافه کرد: « یک روز خواهد رسید که «آه و نالهی» دختران و زنان افغانستان دامنگیر تفکر طالبانی میشود که آن روز بی نهایت نزدیک شدهاست».
با این وجود سید رحیم جمالزاده، آگاه امور در استان هرات به راسک گفته که زنان متضرر اصلی افغانستان هستند که طی این دو سال و چند ماه بدترین روزهای زندگیشان را در زیر حاکمیت گروه طالبان سپری کردهاند.
او افزود که وضع موجود بیانگر یک فاجعهی بزرگ برای تمام اقشار به ویژه زنان جامعه بوده که دیدن این شرایط تنها به نفع بزرگان گروه طالبان و کشورهای حامیشان میباشد.
جمالزاده تصریح کرد، کشورهای که امروز از این گروه به گونهی غیر مستقیم حمایت کردهاند فردا نوبتشان میرسد که باید جواب پس بدهند.
در این باره مقامهای گروه طالبان در استان هرات چیزی نگفتهاند.
قابل ذکر است، خبرگزاری راسک چندی پیش نیز خبر و گزارشهای متعددی را در باره وضعیت نابسامان زنان زندانی استان هرات تهیه و به نشر رساند.