با آنکه پس از به قدرت رسیدن طالبان، بیشتر دانشگاهها در افغانستان، ورودیها و کلاسهای درسی را برای پسران و دختران جدا ساختند و همچنین به دختران اجازه میدادند فقط توسط استادان زن یا مردان مسن تدریس شوند، اما طالبان بازهم دختران را از تحصیل منع کردند.
دانشجویان پسر دوشنبه ۱۵ حوت (اسفند) پس از تعطیلات زمستانی به کلاسهای خود بازگشتند، اما دانشجویان دختر همچنان از ورود به دانشگاه منع هستند.
ممنوعیت دختران از دانشگاه یکی از چندین محدودیتی است که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱ تحمیل شده و خشم جهانی از جمله در سراسر جهان اسلام را برانگیخته است.
راحله ۲۲ ساله از ولایت غور افغانستان به «العربیه انگلیسی» گفت: «متاثرکننده است که پسران را ببینیم به دانشگاه میروند در حالی که ما مجبوریم در خانه بمانیم». در این راستا برخی از دانشجویان پسر، کمپاین تحریم دانشگاهها را تا بازگشایی آن به روی خواهرانشان اعلام کردهاند.
طبق گفتۀ راحله منع تحصیل دختران از تحصیل مشروع نیست: «این تبعیض جنسیتی علیه دختران است، چراکه اسلام به ما اجازه داده تا تحصیل کنیم. هیچ کس نباید ما را از آموزش باز دارد».
با آنکه پس از به قدرت رسیدن طالبان بیشتر دانشگاهها در افغانستان، ورودیها و کلاسهای درسی را برای پسران و دختران جدا ساختند و همچنین به دختران اجازه میدادند فقط توسط استادان زن یا مردان مسن تدریس شوند، اما طالبان باز هم دختران را از تحصیل منع کرد.
طالبان دلیل ممنوعیت دختران از آموزش را «عدم رعایت حجاب توسط دختران»، «کمبود بودجه» و «زمان مورد نیاز برای بازسازی برنامه درسی مطابق با خطوط اسلامی» عنوان کرده است.
زنان در افغانستان از مشاغل دولتی و موسسات خارجی اخراج شدهاند. آنها همچنین از رفتن به پارکها، نمایشگاهها، سالنهای ورزشی و حمامهای عمومی منع شدهاند و باید در ملاء عام صورت خود را بپوشانند.
گروههای حقوق بشری بارها این محدودیتها را محکوم کردهاند و سازمان ملل آن را «آپارتاید جنسیتی» نامیده است.
جامعه بین الملل «حق تحصیل برای زنان» را شرط اصلی برای کمک و به رسمیت شناختن رژیم طالبان خوانده است.
هیچ کشوری تا کنون به طور رسمی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.