خبرگزاری راسک: داکتر عبدالهادی فرهنگ، کارشناس اقتصادی افغانستانی در تازهترین اظهارات خود بیان کرد، فرصتهای بسیار تازهای سرمایهگذاری مشترک برای تاجران و سرمایهگذاران ایرانی و افغانستانی در دو کشور موجود است.
فرهنگ در گفتوگو با رادیو مشهد با اشاره به سفر هیات اقتصادی خراسان رضوی به افغانستان و دیدار اعضای آن باسرپرست وزارت صنعت و تجارت و برخی مقامهای اقتصادی دیگر گروه طالبان گفت: «ایران و افغانستان دارای مناسبات اقتصادی بسیار دیرینه هستند، ملتها همواره در توسعهی این روابط تجارتی نقش اساسی داشتهاند و در حال حاضر هم فرصتهای تازهای سرمایهگذاری در دو کشور وجود دارد.
او اضافه کرد: «به دلیل نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی، درهای جمهوری اسلامی ایران همواره به روی تاجران افغانستانی باز بوده و سهولتها در قسمت اعطای ویزه نیز موجود است که منجر شده فرصتهای تجارتی بین دو کشور گسترش یابد.»
طبق گفتهی این کارشناس اقتصادی سفر هیات اقتصادی خراسان رضوی به افغانستان هم سفر بسیار خوبی بود؛ زیرا مشهد یکی از شهرهای توسعه یافته و صنعتی جمهوری اسلامی ایران است و تاجران خراسان رضوی هم به دلیل رفتوآمدهای زیاد، بازار افغانستان را به خوبی میشناسند و به آسانی میتوانند در افغانستان فعالیت کنند.
فرهنگ تصریح کرد: شرکتهای بزرگ خارجی که در گذشته در افغانستان فعالیت میکردند، در حال حاضر حضور ندارند و افغانستان بازار تازهای برای جمهوری اسلامی ایران است که در درازمدت میتواند بسیار پر سود باشد، شرکتهای ایرانی هم بزرگ و توسعه یافته هستند و امکان انتقال تکنولوژی از ایران به افغانستان وجود دارد که میتواند در زمینهی اشتغالزایی و توسعهی اقتصادی افغانستان نقش اساسی داشته باشد.
وی یادآور شد، افغانستان یک کشور زراعتی است که زراعت در آن نقش اساسی دارد و سودآور است؛ بنابراین سرمایهگذاری در این بخش در توسعهی اقتصادی دو کشور ارزشمند و موثر است، محصولات زراعتی افغانستان هم به دلیل ارگانیک بودن میتواند بازار خوبی در ایران داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی اضافه نمود: ایران هم به خاطر منابع فراوان مکان مناسبی برای سرمایهگذاران افغانستانی است؛ چنانکه افغانستان هم منابع تازهای دارد که سرمایهگذاران ایرانی میتوانند از آنها برای سرمایهگذاری استفاده کنند. در صورتیکه تاجران و سرمایهگذاران دو کشور دلسوزانه و خالصانه کار کنند و مسوولان هم سهولت ایجاد کنند، زمینههای خوبی برای اشتغالزایی و توسعهی اقتصادی در دو کشور فراهم میشود.
وی اضافه کرد: ملتها به ویژه در زمینهی تجارت باید به هم نزدیک شوند؛ زیرا تجارت، امنیت، ثروت و آرامش میآورد و به بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک میکند، ثبات اقتصادی هم از طریق سرمایهگذاریهای مشترک برقرار میشود.