خبرگزاری راسک: مولوی عبدالکبیر، معاون رییسالوزرای گروه طالبان، در تازهترین اظهارات خود بیان کرد که فاصله میان مدارس دینی و مکاتب باید از بین برود و جوانان فارغالتحصیل علوم عصری با علوم دینی نیز مجهز گردند.
او این اظهارات را روز یکشنبه، ۱۳ حوت/اسفند، در جریان سخنرانیاش در مراسم فراغت طلاب مدرسهی جامعهالایمان کابل مطرح کردهاست.
مولوی عبدالکبیر تصریح کرد: «گروه طالبان «حمایت مردم را دارد» و با داشتن «۳۸ نمایندگی سیاسی در جهان»، در انزوای بینالمللی قرار ندارد.
او اظهار داشت، افرادی که از نهادهای تحصیلی افغانستان فارغ شدهاند، باید علوم دینی را یاد بگیرید. مولوی عبدالکبیر گفت، گروه طالبان به مدارس دینی توجه ویژه دارند و در عین حال قصد دارند که علوم عصری نیز در افغانستان رشد کند.
این در حالیست که گروه طالبان پس از تسلط شان برکشور، روی تغییر محتوای آموزشی مکاتب و دانشگاهها کار میکنند و هدف این گروه از این کار کاهش آموزشهای عصری در نظام آموزشی و تحصیلی است.
در گزارش ۲۹ میزان/ مهر، بازرس ویژهی آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) آمد بود که آموزشهای دینی جایگزین آموزش عصری در تمام سطوح آموزشی در نظام طالبان شده و سیاستهای آموزشی این گروه با محدودکردن برنامههای درسی دانشآموزان افغانستان، کیفیت کلی آموزش را کاهش میدهد.
در همین حال، منتقدان گروه طالبان باور دارند که هدف از کاهش ساعتهای آموزش عصری در مکاتب و دانشگاهها رشد افراطگرایی دینی و همسوتر کردن مردم با دیدگاههای این گروه و سربازگیری است.
گروه طالبان در دورهی جنگ و شورشگری در مقابل حکومت پیشین افغانستان، بخش زیادی از نیروهای جنگیشان را از مسجدها و مدرسههای دینی در افغانستان و پاکستان تامین میکردند.
بیم آن موجود است که گروه طالبان با افزایش آموزشهای دینی افراطی بار دیگر بهطور گستردهای از نیروی جوان افغانستان را به عنوان سربازهای خودشان تربیت کنند.