خبرگزاری راسک: سه قمریکه قبل از این شناخته نشده بودند، به تازگی از سوی اخترشناسان با استفاده از تلسکوپهای زمینی، برای اورانوس و نپتون کشف شدند. اورانوس در حال حاضر دو قمر بیشتر و نپتون یک قمر بیشتر دارند و با این کشف تعداد رسمی اقمار اورانوس به ۲۸ و نپتون به ۱۶ میرسد.
العربیهای فارسی روز دوشنبه، ۱۴ حوت/اسفند، گزارش داده که این قمرها تاهنوز به صورت رسمی نامگذاری نشدهاند، اما طبق سنتهای نامگذاری اجرام آسمانی، اسامی اقمار جدید اورانوس از شخصیتهای نمایش نامههای ویلیام شکسپیر و اسامی قمرهای نپتون از الاهههای دریایی اساطیر یونان باستان گرفته میشوند.
سه قمر تازه کشفشده کم نورترین اشیایی محسوب میشوند که تاهنوز در اطراف این دو غول یخی با استفاده از تلسکوپهای زمینی مشاهده شدهاند و دانشمندان برای آشکارکردن چنین اشیاء کم نوری از روشهای پردازش تصویر ویژه استفاده کردهاند.
یکی از قمرهای جدید نپتون طولانیترین سفر مداری شناخته شده تاکنون را دارد. اسکات شپارد، ستارهشناس موسسهی علوم کارنگی در واشنگتن که در این اکتشاف کمک کرده، گفت: «نزدیک به ۲۷ سال طول میکشد تا قمر کوچک بیرونی یک دور به دور نپتون، سیارهی یخی وسیع دورتر از خورشید را کامل کند.»
این ستارهشناس توضیح داد، ما گمان میکنیم که ممکن است قمرهای کوچکتر بیشتری وجود داشته باشد که هنوز کشف نشدهاند. این قمرها به عنوان قمرهایی جدید شناخته میشوند و به فهرست قمرهای این دو سیاره افزوده میگردند.
این کشف جدید به محققان کمک میکند تا بهتر درک کنند که چگونه سیارات و قمرهای آنها شکل میگیرند و چگونه ویژگیهای مختلف آنها تعیین میشوند. همچنین با کشف این قمرهای جدید، دقت بیشتری به پیچیدگی سیارات میشود تا دقیقتر از گذشته تحت رصد قرار بگیرند.
کشف قمرهای جدید امر نادری در ستارهشناسی مدرن محسوب نمیشود. از آنجا که فناوریهای بشر برای بررسی فضا مدام پیشرفتهتر میشوند، توانایی ما برای یافتن چیزهای کوچک و کم نور که پیشتر قابل مشاده نبود نیز پیوسته افزایش پیدا میکند. طی سالیان اخیر تعدادی قمر جدید نیز برای مشتری و کیوان کشف شدهاند.