خبرگزاری راسک: کاوشگر «افقهاینو» که در حال حاضر در حال سفر در فضای فراتر از منظومهی شمسی میباشد، نشانههایی از میزان غیرمنتظرهی خاک در «کمربند کویپر» کشف کردهاند که نشان میدهد این منطقه از فضا احتمالا آنچنان که اخترشناسان تصور میکردند از اجرام فضایی خالی نیست.
اخترشناسان چنین تخمین میزنند که کمربند کویپر بسیار بزرگ است و این پدیده فراتر از مدار نپتون نزدیک به ۳۰ واحد نجومی فاصله از خورشید شروع میشود و تا فاصلهای ناشناخته به بیرون گسترش مییابد. هر واحد نجومی ۱۵۰ میلیون کیلومتر و معادل فاصله تقریبی زمین تا خورشید میباشد.
تصور جاافتاده علمی اینست که منطقهی اصلی داخلی کمربند کویپر در حدود ۵۰ واحد نجومی به پایان میرسد. با این حال، مشاهدات جدید تلسکوپی نشان میدهد که منطقهی اصلی داخلی ممکن است تا ۸۰ واحد نجومی گسترش پیدا کند که بدین معنیست که کمربند کویپر میتواند بسیار بزرگتر از حد انتظار باشد.
کاوشگر ناسای افقهاینو که برای اکتشاف منظومهی شمسی بیرونی پرتاب شدهاست، در حال حاضر در حال گذار از درون کمربند کویپر است. براساس دادههای جدیدی که این کاوشگر به زمین ارسال کردهاست، میزان خاک در کمربند کویپر بسیار بیشتر از آن چیزیست که تصور میشد.
کمربند کویپر پر از اشیاء ناشناخته همچون تخته سنگهای بزرگ، سیارات کوتوله و اجرام یخی است که همه شان برای بشر قابل مشاهده نیستند چون آنجا بسیار تاریک است. در حال حاضر دادههای افقهاینو نشان میدهد که در آن منطقه از فضا باید اجرام بسیار زیادی وجود داشته باشد که با هم برخورد کرده و خاک تولید میکنند.
افقهاینو در حال حاضر بیش از ۵۸ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد. این کاوشگر اکنون در دومین مرحله از ماموریت گسترده خود قرار دارد و تا به امروز انتظارات اولیه را برآورده کرده و دادههای زیادی به زمین فرستادهاست. دانشمندان امیدوارند افقهاینو حداقل تا ۱۰۰ واحد نجومی دوام بیاورد و اگر خوششانس باشد، بتواند تا حاشیه منظومهی شمسی فراتر از ۱۲۰ واحد نجومی برسد.