خبرگزاری راسک: کاوشگر «جونو»ی ناسا در این اواخر کشفی جدیدی انجام داده و دریافت که قمر یخی مشتری به نام «اروپا» هر ۲۴ ساعت نزدیک به یک هزار تن اکسیژن تولید میکند که برای نفسکشیدن یک میلیون انسان کفایت میکند.
احتمال وجود حیات در اقیانوس زیرسطحی قمر اروپا باعث شده تا این قمر از مدتها قبل مورد توجه اخترشناسان قرار بگیرد. دانشمندان میزان تولید اکسیژن اروپا را براساس میزان تصاعد هیدروژن از سطح آن تخمین زدهاند.
اروپا به مانند یک گلولهی یخی است که به آرامی آب خود را در یک جریان روان از دست میدهد. این جریان مایع متشکل از ذرات یونیزه را میدان مقناطیسی فوقالعاده قوی مشتری به گردش درمیآورد. این ذرات یونیزه بر اروپا تاثیر میگذارند و آب را به مولکولهای خود تجزیه میکنند و هیدروژن و اکسیژن تولید میکنند.
اروپا یکی از مکانهای بالقوه برای وجود حیات در منظومهی شمسی فراتر از زمین است. دانشمندان امیدوارند با پیشرفت فناوری بتوانند در زیر پوستهی منجمد این ماه آثاری از حیات پیدا کنند.
اروپا ۳۱۰۰ کیلومتر قطر دارد که آن را به چهارمین قمر بزرگ از ۹۵ قمر شناخته شدهی مشتری تبدیل میکند. از آنجایی که تصور علمی بر اینست که اروپا دارای یک اقیانوس زیرسطحی است، دانشمندان بر این باورند که میتوان با بمباران کردن سطح این ماه با اکسیژن، اقیانوس آن را اکسیژنه کرد.
جونو در سال ۲۰۱۱ برای کاوش مشتری و قمرهای آن به فضا پرتاب شد. این فضاپیما طی دو سال گذشته در حال عکسگرفتن و ارسال دادههای شگفتانگیز از سیستم مشتری، به ویژه اروپا و ماه آتشفشانی به نام «آیو» بودهاست.
جونو به پرواز در اطراف اقمار مشتری و گردآوری داده از آنها ادامه خواهد داد، اما در حال حاضر در حال ترک حوزهی اروپاست. آیو قمر بعدی مشتری است که جونو قصد بررسی آن را دارد و در تاریخ ۹ آوریل از کنارش میگذرد.