خبرگزاری راسک: برای نخستینبارپیوند کلیهی یک خوک دستکاری ژنیتیکیشده به انسان در بیمارستان ماساچوست ایالات متحده آمریکا موفقانه انجام شد.
بیمارستان ماساچوست امروز جمعه ۳ حمل/فروردین، در بیانیهی اعلام کردهاند که عمل جراحی پیوند کلیهی خوک دستکاریشده ژنیتکی به یک مرد ۶۲ دوساله که پیشازاین از بیماری کلیه رنج میبرد باموفقیت انجامشده که انتظار میرود، بهزودی رخصت شود.
در بیانهی این بیمارستان آمده، جراحی پیوند کلیهی خوک به انسان، تقریباْ چهار ساعت زمان برد و به تاریخ ۱۶ مارچ انجام شده است.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا، این جراحی را آزمایشی بهعنوان اقدامی برای بیماران مبتلا به بیماریهای تهدیدکننده زندگی، تایید کرده است.
بیمارستان ماچوست افزوده، بیش از صدهزار بیمار در این کشور منتظر پیوند اعضای اهدایی هستند و بهگونهی میانگین، روزانه ۱۷ بیمار به اثر مبتلا به نارسایی کلیه جان میبازند.
متخصصان پژشکی میگویند؛ یکی از چالشهای بنیادین در پیوند اعضای حیوان به انسان دفعسریع آن توسط سیستم ایمنی بدن انسان است که برای جلوگیری از این امر، به تازگی، اعضای حیوانات برای پیوند به انسان مورد اصلاحات ژنیتیکی قرار میگیرند.
چنانکه پیوند اخیر کلیهی خوک به یک مرد ۶۹ مورد تغییر ژنیتیکی اعمالشده و این ژنها با ژنهای انسان جایگزین شدهاند.
گفتنیست؛ در سال ۲۰۲۲ پژشکان دانشگاه مریلند برای نخستنبار، قلب یک خوک را به انسان، پیوند زدند که این بیمار دو ماه پس از آن به علت ویروسی که در قلب خوک بود، درگذشت.