خبرگزاری راسک: یک مقام سازمان جهانی بهداشت به تازگی بیان کرد، نیمی از جمعیت افغانستان از اضطرابهای روانی رنج میبرند و این موضوع را یک امر نگرانکننده خواند.
دکتر حنان بلخی مدیر بخش شرق مدیترانه در سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت، این اضطرابها باعث میشود تا افراد در مقابل مشکلات روانی و مصرف مواد مخدر آسیبپذیر شوند و کیفیت زندگی آنها پایین بیاید.
نشستی از سوی سازمان بهداشت جهانی با همکاری دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل و اتحادیهی اروپا، تحت نام «بحران عمیق؛ سلامت روان و اختلالات مصرف مواد مخدر که جامعهی افغانستان را فلج میکند» در ویانا، پایتخت اتریش با حضور ۱۴۰ اشتراککننده برگزار شد.
سازمان بهداشت جهانی، در این نشست بیان کرد، هشت میلیون افغانستانی از معضل ناسلامتی روانی رنج میبرند. این در حالیست که بیماران از دسترسی به خدمات درمانی مربوط به سلامت روان و اختلالات مصرف مواد مخدر در افغانستان محروم هستند.
خانم بلخی اضافه کرد: «۵۰ درصد جمعیت افغانستان که رقم هشدار دهندهای را نشان میدهد، به اضطرابات روانی دچار هستند، این معضل بر بهرهدهی و همچنین کیفیت زندگی آنها تاثیر منفی دارد.»
این مقام سازمان ملل اضافه کرد: «این وضعیت منجر میشود تا افراد در برابر ناسلامتی روانی و مصرف مواد مخدر آسیبپذیر گردند. این در حالیست که در نظام بهداشتی و مراقبتهای اجتماعی در این کشور خدمات محدودی برای افراد موجود است.»
پس از تسلط گروه طالبان در افغانستان، ناسلامتی روانی در میان شهروندان به ویژه زنان و دختران به علت سرکوب و محدودیتهای این گروه به طرز قابل ملاحظهای افزایش پیدا کردهاست.