خبرگزرای راسک: حنان بلخی، رییس منطقهای سازمان جهانی بهداشت در شرق مدیترانه میگوید که ۵۰ درصد از مردم افغانستان از اختلالات روانی رنج میبرند.
بلخی این سخنان را در نشستی در خصوص «سلامت روان و مضرات مواد مخدر در افغانستان» برگزار شدهبود، بیان داشت.
این نشست در حاشیه شصت و هفتمین اجلاس کمیسیون مبارزه با مواد مخدر تحت عنوان « بحران عمیق: صحتروانی و سویمصرف مواد مخدر که جامعه افغاستان را فلج میکند» با مشارکت سازمان بهداشت جهان، دفتر مبارزه با موادمخدر و مبارزه با جرایم سازمان ملل، اتحادیه اروپا و حکومت چاپان برگزار شدهبود.
سازمان جهانی بهداشت دوشنبهشب ۶ حمل/فروردین، در بیاینهای که در سایت این سازمان منتشر شده، اعلام کرد ۱۴۰ نفر به صورت حضوری و مجازی در این نشست شرکت داشتند و آسیبهای سلامتروان ومصرف مواد مخدر و همینگونه چالشهای فراه راه یک میلیون افغانستانی که با آن مواجه هستند، مورد بحثوبررسی قرارگرفت.
رییس منطقهی سازمان بهداشت جهان در این نشست گفت که ۵۰ درصد مردم افغانستان از اختلالات روانی رنج میبرند که کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته وی، این اقدام افراد را در برابر مشکلات روانی و مصرف مواد آسیبپذیر میکند و در عینحال از عدم حمایت نظام بهداشتی و مراقبتهای اجتماعی در کشور برخوردار است.
ژان لوک لاماهیو، مدیر بخش سیاست و تحلیل روابط عمومی دفتر مبارزه با مواد مخدر وجرایم سازمان ملل گفت که علاوه بر اقدامات بهداشتی، کشت جایگزین برای درمان افراد معتاد به مواد مخدر و حمایت از کشاورزان برای یک راهحل بلندمدت در افغانستان ضروری است.
.
در همین حال؛ رافایلا ایودیس، سرپرست نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان، گفت که سرمایهگذاری در حوزه سلامتروان و آسیبهای مصرف مواد مخدر یک مسوولیت مشترک در سطح جهان و افغانستان است.
گفتنیست؛ سازمان جهانی بهداشت گفته است که نشست وین با فراخوان برای همکاری در بخش بهداشت روانی به افغانستان و پایان کشت مواد مخدر در این کشور، به انجام رسید.